Twitter başka bir şehirden giriş yapıldı uyarısı nedir?

0

Mail adresime twitter hesabını açtığım günün akşamında bu mail geldi hesabına yakın zaman önce giriş yapıldığını farkettik başka bir şehirden giriş yapıldığını söylüyor ama ben o saatlerde bilgisayarda değildim twitter hesabı yeniydi o gün açtım şifreyi vermedim kimseye bilgisayarımda bir virüs olduğunu da düşünmüyorum bu nasıl oluyor ?

mumim mumim (19)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bazen baz istasyonundan, vericiden kaynaklı internete bağlıyken IP adresin farklı bir bölgede görünebiliyor. Twitter da bu IP farklılığını algılayıp hesabına sanki başka bir yerden giriş yapıldığını düşünüyor ve seni uyarıyor. Şifreni senden başka kimsenin bilmediğine eminsen bu uyarıyı göz ardı edebilirsin.

    omercik omercik (9418)
    4 yıl önce cevaplandı

    • saat olarak 9 diyor mesela ama ben o saate dışardaydım yani nasıl oluyor ? mumim 4 yıl önce

    0

    Bilgisayarında virüs yoksa, şifren başkasında değilse hatalı bir bildirim almış olabilirsin. Konum bilgileri IP adresi üzerinden alınıyor. Bazen bu sistemler hatalı çalışıyor. Örneğin sen İzmir'desin ama Twitter senin IP adresini sorguladığında başka bir ile ait ip adresi olarak görüyor. Ya da benim en çok başıma gelen bazen VPN açık kalıyor.  O zamanda da uyarı alıyorum. Sonradan fark ediyorum VPN açık kalmış.

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

    • ama mesela saat 9 da girdiyse ben o saate girmedim hatalı olabilir mi ? mumim 4 yıl önce
    • @mumim evet olabilir. Senin yerel saatin ve bilgi servisinin saati arasında zaman diliminden dolayı farklılık olabilir. murat 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol