Twitter Hesabı Güvenlik Sorunu maili nedir? Gerçek mi?

0

Şu adresten notify@twitter.com dün geçe bu başlık ile bir mail aldım.  Twitter Hesabı Güvenlik Sorunu – Android İçin Twitter'ı Güncelleme başlığındaki mailde şunlar yazıyor:

Merhaba, Geçtiğimiz günlerde, hesabını tehlikeye atmış olabilecek bir sorunu düzelttik. Bu sorunun istismar edildiğine ilişkin bir kanıtımız yok ancak durumu tam olarak teyit edemediğimiz için seni bilgilendirmek istedik. Buradan bu sorun hakkında daha fazla bilgi alabilirsin.

Hesabının güvende kalmasını sağlamak istiyorsan lütfen bir an önce Android İçin Twitter'ın en son sürümüne güncelle.

Bu ne anlama geliyor? Twitter hesabın hacklendi mi? Bu mail gerçekten Twitter'dan mı geldi?

 

Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Bilgilerinin Twitter'da güvende kalmasını sağlamak için çalışmaya devam ediyor olacağız. Hesabının güvenliği hakkında bilgi talebinde bulunmak için bu form üzerinden Veri Koruma Ofisimiz ile iletişime geçebilirsin.

 

Teşekkürler,
Twitter

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Twitter Hesabı Güvenlik Sorunu – Android İçin Twitter'ı Güncelleme başlıklı mail gerçekten Twitter tarafından gönderildi. 

    Twitter Hesabı Güvenlik Sorunu – Android İçin Twitter'ı Güncelleme maili Android telefon kullanan ve Twitter hesabı sahibi kullanıcılara gönderildi.

    Geçtiğimiz günlerde Twitter Android  uygulamasında bir güvenlik sorunu tespit edildi.   Twitter Android uygulamasındaki bu güvenlik açığını kullanarak saldırganlar gizli hesaplardaki twitleri görebiliyor veya hesabınızı kontrol edebiliyorlardı. Örneğin sizin adınıza DM gönderebiliyor ya da Twit atabiliyorlardı.

    Karmaşık bir zararlı kod ekleme işleminden sonra saldırganlar hesabınızı ele geçirebiliyordu. Twitter bu sorunu düzeltti. Bu saldırıdn etkilenen oldu mu, bu tür bir saldırı gerçekleşti mi henüz bir bilgi yok. Sadece Twitter güvenlik açığını buldu ve şuan için bunu kapattı.

    Bu güvenlik açığı iPhone gibi iOS kullanan sistemlerde yok. Sadece Android uygulamasında var.

     

    Sorunun çözümü için Twitter uygulamasının son sürümünü indirip güncelleme yapmak gerekiyor.

    Buradan Twitter Android uygulmasının son sürümü elde edilebilir: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.twitter.android

    Eğer Twitter hesabınızda sizin bilginiz dışında hareketler oluyorsa öncelikle Android Twitter uygulamasını güncelleyin. Daha sonra mutlaka parolanızı değiştirin. Aynı zamanda Twitter ayarlarından izin verilen uygulamaları kontrol edin.

    alattin alattin (16984)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol