Ücretsiz bir video düzenleme programı ve telif hakkı meselesi

0

Facebook, YouTube gibi sitelerdeki herhangi bir videonun telifi olduğunu nerden anlarım? 

Birde, ücretsiz bir video düzenleme programı öneriniz var mı?

Son olarak, herhangi bir videoyu editleyerek telif hakkını kaldırabilirmiyim?

ahmet5847 ahmet5847 (92)
6 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bir videonun telifli olduğunu anlamanız için herhangi bir sisteme aslında ihtiyacınız yok. Mesela Aleyna Tilki'nin son çıkan klibini YouTube üzerine yüklediğiniz de bunun telifli olduğunu bilirsiniz, çünkü o klibin bir sahibi vardır. Yani demek istediğim bir robotun size bunu söylemesine gerek yok. Bunu aslında kendinizde bulabilirsiniz.

    Ancak bir robotun videodaki telifi bulmasını istiyorsanız heralde en gelişmiş araç YouTube olacaktır. YouTube üzerine bir video yükleyin ve videonuzu yayınlamadan birkaç saat bekletin. Birkaç saat sonra YouTube telifli bir videoda uyarı verecektir. Ancak tabiki YouTube de uyarı vermezse videonun telifsiz olduğu anlamına gelmez. 

    Diğer sorunuzda ise evet bir videoyu editleyerek Videonun telif yüzünden uyarı almamasını sağlayabilir ve YouTube yi kandırabilirsiniz. Ancak bir zaman sonra videonun sahipleri yine sizi bulabilir ve kaldırmak durumunda kalabilirsiniz.

    Ücretsiz video editör için Windows Movie Maker, VSDC Free Video Editor programlarını kullanabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @ismailsarp ben windows movie maker indirdiğimde key istiyor? toprak34 6 yıl önce
    • @ismailsarp şu zamanda herkes videolar editleyerek para kazanıyor mesel örnek olarak remix adamın videolarını birleştirip youtube a atıyolar telif yiyiolarmı ? ben zaten birisin sahibi olmadığı yani videoda kime ait olduğu belli olmayan videoları toplayacam ahmet5847 6 yıl önce

    0

    Aslında "üretilip" internet alemine yüklenen her video teliflidir, çünkü sahibi onu üreten kişidir mantıken. Fakat bunu resmiyete dökmek çok farklı bir konudur. YouTube özellikle bu konuda çok hassas davranıyor. Örneğin bir videoda, başka bir kişinin ismi geçmişse bile o ismi geçen kişi telif ihlali talebinde bulunduğunda YouTube bunu değerlendirmeye alabilir. 

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      Telif hakkı meselesini bilmiyorum ancak ücretsiz video edit programları olarak, HitFilm 2017 Express, Lighworks, VSDC Free Video Editor, Shotcut.

      toprak34 toprak34 (2026)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol