Ücretsiz Windows 10 a geçebilirmiyim

0

Benim hard diskim yanmıştı o zaman Windows 10 du şimdi yeni hard disk aldım ve tamirci aldığımı taktı ver windows 8.1 pro kurmuş. Bende windows 10 olucak gene sanıyordum bana sormadı hangi işletim sistemini yapalım diye. Şimdi ücretsiz olarak windows 8.1 prodan windows 10'a geçiş yapabilirmiyim? Yapabilirsem nasıl olucak ?

kaanerben kaanerben (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer daha önce kullandığın Windows 10 lisanslı idi ise elbette Windows 10 yükseltmesi yapabilirsin veya sıfırdan (format yoluyla) Windows 10 yükleyebilirsin. Eğer anakart chipsetinde veya BIOS'ta Windows 10 ürün anahtarın (lisansın) gömülüyse işletim sistemini otomatik tanır ve etkinleştirir. Aksi halde sana ait legal ürün anahtarını manuel girerek etkinleştirme yapmalısın.

    Diğer bir alternatifte işletim sistemini crack yoluyla etkinleştirerek kullanabilirsin (Bu yol iilegal olan yoldur, bir garantisi ve güvencesi olmaz. Bilhassada kullanım bilgi ve tecrübesi az olan kullanıcılar için riskli olabilir).

    Windows 10 download yada yükseltme (tıkla)

    "Tamirci" dediğin yerede götürüp oraya yüklenmesi gereken işletim sisteminin Windows 10 olduğunu belirterek kendilerinden işletim sisteminin yeniden yüklenmesini isteyebilirsin. 

    Eğer markalı bir PC ise Windows 10 yüklendikten sonra büyük ihtimalle otomatik olarak etkinleşecektir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol