UEFI Bios görünümü

0

Asus  X550VX  modelinde bilgisayara sahibim özelliklerinde uefi desteklediği olduğu yazıyor ama bios ekranı eski mavi arayüzlü

bios özellikleri http://prntscr.com/epcdl

neden böyle?

mutecessis mutecessis (216)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Eğer konuyu açtığın ilk halde paylaştığın ikinci resimdekini soruyorsan yine (özelden), ben onu EFI setup arabirim görüntüsü olarak görmedim. O bir BIOS setup'tır (AMI BIOS). UEFI boot desteğini soruyorsan onu bilemiyorum, ilk defa rastladım. Demek hem UEFI değilde eski BIOS yapılı setup'a sahip olabiliyor PC ama aynı zamanda UEFI boot'ta desteklenebiliyor o PC'de. Eğer Aida64 yanlış/hatalı bilgi göstermediyse..

    Edit:

    Demekki AMI BIOS'larda aynı zamanda EFI özelliklerde olabiliyormuş @mutecessis Kendimizi tecrübeli ve bilgi birikimi iyi olarak kabul ediyoruz ama yinede bilmediğimiz şeyler olabiliyor görüyorsun. Öyleyse bir mevzuyu çok iyi bilmediğimiz hallerde o mevzuda kesin görüş ve fikirler belirtmek hiçte doğru birşey olmuyor. Bu gibi hatalı davranışların sergilenmesi başkalarını yanıltabilir, kafaları bulandırır; doğruların öğrenilmesini zorlaştırır. Diğer yanıylada bu hataya düşenler için güven sarsıcı olur. Öyleyse bu gibi hatalara düşülmemeli tam ve yeterli bilgiye sahip olmadığımız mevzularda konuşurken gereken sorumluğu göstermeliyiz (Bu benim bir özeleştirim olsun).

    Altta benim PC'den BIOS bilgileriyle alakalı bir görüntü paylaşıyorum. Benim laptopta senin laptop gibi AMI BIOS'lu ve aynı zamanda EFI yapı desktekli.

    Ve gerek senin laptop gerekse benimki, her ikiside aynı marka (modeller farklı) vede iyi sayılabilecek konfigurasyonlara sahip kaliteli PC'ler.

    Böyle oluncada yok BIOS rengiydi, yok BIOS görünüşüydü gibi şeyleri kafaya takmanın hiç gereği yok. Önemli olan makinenin kalitesi ve performansıdır ve o da makinelerimizde yeterince tatmin edici, memnuniyet verici. İçimiz, bilhassada senin için rahat olmalı :) 

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Bu kıssadan bende hissemi aldım emeğine sağlık @temmuz mutecessis 7 yıl önce
    • "Launch EFI shell from filesystem "device seçeneğinin işlevi nedir giriş yapmak istediğimde "not found" yazısını görüyorum. @temmuz mutecessis 7 yıl önce
    • İyi bidiğim bir konu değil, yanıltıcı olabilirim. Neden konu açarak sormuyorsun? Hem kurallar bunu gerektirir hem daha iyi olabilir. Sitemizde @hakan @alattin @murat gibi profesyoneller var. Sorduğunu duymuş olamalılar. Ama konuyu açmalısın ilk olarak. Sonra bekleriz, ümit ederiz. Eğer bir bilgilendirme yaparlarsa beraber öğreniriz :) @mutecessis temmuz 7 yıl önce
    • @ismailsarp 'ta bilebilir. O da duysun :) temmuz 7 yıl önce
    • Evet konu açmam daha iyi olacak hem belki bu uefi arayüzü hakkında bir bildikleri vardır Yeni konu açtım @hakan @alattin @murat @ismailsarp https://uzmanim.net/soru/bios-da-launch-efi-shell-from-filesystem-nedir/77166 mutecessis 7 yıl önce

    1

    Laptop bilgisayarlarda UEFI destekli olsa dahi, BIOS görünümleri masaüstülerine göre daha basit ve genelde görselliği azdır.Sizin ilk gösterdiğiniz ekran bir masaüstü bilgisayarın BIOS görünümünü ifade ediyor.Masaüstü bilgisayarlada BIOS üzerinden çok çeşitli ayarlamalar yapılabilir ve bunun için fare kullanımı kolaylık sağlayacaktır.Ancak laptoplarda BIOS genelde birkaç ayar ile sınırlıdır ve farklı bir amaç için kullanılmaz.Bu yüzden görsellikten kaçınılmıştır.

    Kısacası laptopların BIOS larından çok bir değişiklik yapamazsınız ve genelde son kullanıcılar BIOS üzerinden bir ayarda değiştirmeden kullanırlar.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Kardeşim senin o dediğine UEFI görünüm denmiyor. Yani UEFI görünüm diye bişey yok senin o dedğin galiba Click BIOS diye geçiyor yani mouse ile kullanılan BIOS olarak. Umarım yanlış bilgilendirme yapmamışımdır. Ama ben böyle biliyorum.Yani anakartta Click BIOS özelliği yoksa senin o dediğin olmaz gibi.

      tuncerozdes tuncerozdes (31)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol