Uefili işletim sistemleri

0

biosun yerini alan uefi bios yeni nesil bilgisayarlarda ve yeni çıkan (windows 8 ve üstü ile birlikte uyum içerisinde çalışmakta)

Sorum şu kendim ve çevrem için işletim sistemi dvd leri oluşturmak istiyorum bilgisayarım uefi destekli fakat destekli olmayan eşim dostumda var.Kısacası uefisiz işletim sistemi dvd leri uefi özellikli bilgisayarlarda çalışırmı çalışmazmı?

zuhurna zuhurna (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    UEFI desteği çoğunlukla anakart ile ilgili bir meseledir.Zaten bu zamanda UEFI desteği olmayan bir anakart neredeyse kalmadı.

    Sorunuza gelecek olursak.DVD üzerinden kurulum yapabilmek için özellikle UEFI destekli bir DVD hazırlanılması gibi bir durum yok.Yani siz Windows 8,10 işletim sistemlerinden birini indirip DVD ye yazdırdığınızda.Bu işletim sistemini ister UEFI ister de UEFI olmadan kurabilirsiniz.BIOS üzerinden değişikler yaparak UEFI özelliğin aç-kapa yapabilrsiniz.

    Ancak siz DVD üzerinden değil de USB üzerinden Windows 8 veya Windows 10 kurulumu yapacaksanız, UEFI destekli bir USB hazırlamanız gerekir.Bunun sebebi dosya sistemleri ile ilgili (FAT32,NTFS) .UEFI destekli bir USB hazırlamak için Rufus adında küçük programı kullanabilirsiniz.

    Rufus üzerinden UEFI destekli USB hazırlamak için buraya tıklayabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      cevap için teşekkürler belki soru üzerine soru olacak kusura bakmayın fakat bu soruyu birde esd li esd siz işletim sistemleri olarak değerlendirirsek peki sonuç ne olur?

      zuhurna zuhurna (1)
      7 yıl önce cevaplandı

      • ESD, Windows 8 ile beraber ortaya çıkan bir sıkıştırma sistemi.Windows bu sıkıştırma ile daha fazla yer kazandığından bunu tercih ettiği sürümler olmuştu.Bunun normalden farkı yok, sıkıştırma haricinde. ismailsarp 7 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol