Unity Assets (Varlıklar)'i internetten indirirsek nasıl sorunlar ile karşılaşırız?

0

Merhaba,

Oyun yapmak için assets'leri edinmem gerekiyor. Ancak birtane assets $39. Dolar bayağı yükseldiği için şuan 146 TL ediyor. Sadece 1 asset almayacağım için bu miktar daha da yükselecek. İnternete asset'in adını yazıp bir site adı yazdığımızda (ismini vermeyeceğim) onu bedava indirmek için linkler çıkıyor. Bu linklerde işte şimdi programları,oyunları crackli indirdiğimiz gibi cloudmail.ru, yandexdisk vb. linkler. Yani crack indirmiş gibi bir şey oluyoruz sanırım. Ben bu asset'leri ordan indirsem bir sıkıntı çıkar mı? Oyunumda kullanacağım.

toprak34 toprak34 (2026)
6 yıl önce sordu

Toplam 2 Cevap


0

Aslında bahsettiğin şeyin crack, warez kullanmaktan farkı yok. Bu sebepten bu durum fark edilirse başın yasal olarak belaya girer. Oyunun çok popüler olursa örneğin kullandığın assetlerin kopya olduğu ortaya çıkarsa maddi yaptırımlarla karşılaşabilirsin.

Özet olarak "sıkıntı" çıkıp çıkmaması lisans sahibi kişi /firmanın fark etmesine bağlı. Şunu da yapabilirsin, şuan paran yoksa kopya kullanıp oyunun sana bir getiri sağladığında assetleri satın alabilirsin.

alattin alattin (16999)
6 yıl önce cevaplandı

    0

    Sıkıntı çıkmaz ben araba modeli için  denemiştim bunu internette bir video'dan indirmiştim cloud.mail gibi siteden onu assets kısmına atmıştım sorun çıkmadı. Düzgün çalışıyordu.:

    EDİT:  İnternetten indirdiğin assetsi yapan adam, senin oyunun piyasaya çıkarsa adam da oyunu bulur ve bu modelleme bana aittir işte bu , plugin bana aittir denilen şeylerle karşılaşabilirsin.

    nvidiagtx nvidiagtx (690)
    6 yıl önce cevaplandı

    • @nvidiagtx Sorun düzgün çalışıp çalışmaması değil. Bunun yüzünden para cezası bile yiyebilirsin. Veya oyunun kaldırılır. Bir Türk oyun yapımcısı ile konuştum telif yiyebilirsin dedi ama bende tam emin olamadım. toprak34 6 yıl önce
    • Mesajımı editledim nvidiagtx 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol