Universal Repeater nedir? ne işe yarar?

0

Universal Repeater nedir?

Universal Repeater ne işe yarar?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Internet bağlantılarında tek bir modemlerin çekmediği noktalara Router,Access point gibi cihazlar konularak internet bağlantılarını çoğaltmak amaçlanır.Bu şekilde bağlantılarda tek bir modemin çekmediği noktaya Router, Access Point gibi cihazlar yerleştirilerek çekmeyen noktalarında internet bağlantısından yararlanması sağlanır.Taktığınız bu cihazlar genelde ana modeme(interneti sağlayan modem veya switch de olabilir) bir kablo ile bağlanır ve interneti bu sayede alırlar.

    Taktığınız bu cihazların eğer Universal Repeater destekleri varsa kablo kullanmanıza gerek kalmadan internet hızını kablosuz olarak alıp tekrar kablosuz verme işlemi yapabilirsiniz.Tabi kablosuz olarak alıp - tekrar kablosuz olarak verme işlemi için, Universal Repeater destekli bir cihazın da Wi-Fi yi çekebileceği bir noktaya konumlandırılması gerekir.

     

     

    Universal Repeater destekli Access Point, repeater cihazları eğer Wi-Fi nin stabil çekmediği veya hızında düşüş olan bölgeye konumlandırılırsa hızı sağlıklı alamadığından sağlıklı da geri veremecektir.Bu durumda sağlıklı bir bağlantınız olmaz.

    Piyasada Universal Repeater destekli cihazı, Evrensel RepeaterMenzil Genişletici, Evrensel Çoklayıcı gibi isimlerle bulmak mümkün.

    Kurulum aşamalarıda WPS destekli bir cihaz için çok basittir.Eğer modeminizde WPS düğmesi var ise, her iki cihazda da (ana modem ve Universal Repeater) WPS düğmelerine basarsanız birbirlerine görürler ve kurulum gerçekleşmiş olur.

    Eğer WPS desteğiniz yok ise veya WPS ile başaramı iseniz aşağıdaki bağlantıdan Universal Repeater destekli bir Access Point kurulum aşamalarını görebilirsiniz.Bağlantıda Tp Link WA801ND gösterilmiştir.Diğer modemlerde de işlemler genelde aynı mantıkla yapılır.

    TP-Link WA801N/ WA801ND/ WA901ND Access Point Kurulumu Nasıl Yapılır?

    (buradaki anlatım Access Point, kablo ile bağlama mantığı ile anlatıldı ancak bu aşamaları Universal Repeater şeklinde değiştirseniz amacınıza ulaşmış olacaksınız)

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol