UPS(Güç kaynağı) sorunu

0

Merhaba arkadaşlar,

180 - 200 W arasında bir güç ile çalışan LENOVO ERAZER X310 cihazıma 600, 700, 1000, 2000 Wattlık UPS ile denendiğinde çalışmıyor. Bu upsleri başka cihaza bağladığımda sorun olmadan çalışıyor.

Sizce sorun neyden kaynaklı olabilir.?

Cihazın özellikleri için tıklayın

ogzkzu ogzkzu (286)
7 yıl önce sordu

  • Kastın PSU değil mi? hakan 7 yıl önce
  • Hayır. Kesintisiz Güç kaynağından kastediyorum. @hakan :) ogzkzu 7 yıl önce
  • Dedim yanlış yazdı herhalde :) hakan 7 yıl önce
  • Bilgisayar UPS'e bağlı durumdayken hiç mi açılmıyor. Yoksa açıkken elektrik kesildiğinde kapanıyor mu? hakan 7 yıl önce
  • Hiç açılmıyor. ogzkzu 7 yıl önce

Toplam 1 Cevap


1

Nette şöyle bir araştırdım benzer bir sorun yaşayan var mı diye ama rastlayamadım. Daha önce hiç benzer bir durum karşıma çıkmadı.

Fakat bu konuyu araştırıken ilginç durumlar ile karşılaştım. Mesela UPS  kullanıcının birinin bilgisayarının donmasına sebep oluyormuş. Farklı bir marka ile denediğinde sorun olmuyormuş.

Benim de önerim imkanın varsa farklı bir marka UPS  ile denemen. Aynı marka ile deniyorsan, başlangıç yük değeri düşükse açılmama gibi sorunlar ile karşılaşabilirsin.  Bilgisayar ilk açıldığında UPS'e normalden daha fazla yük biner. Bazı markalarda başlangıç yükü kaldırma kapasitesi daha yüksek olabiliyor. 

hakan hakan (15424)
7 yıl önce cevaplandı

  • 4 Tane güç kaynağı denedim, 3 tanesi Tuncmatik, 1 tanesi FSP cihazın çalışma gücüne göre çok kolay başlatması gerekiyor ama malesef olmuyor :) farklı bir ups bulabilirsem farklı upslerle deneyeyim. Yardımların için teşekkürler @hakan ogzkzu 7 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol