USB aygıtı tanınmadı

1

Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanıyamadı. Bilinmeyen USB aygıtı (Aygıt tanımlayıcısı isteği başarısız oldu - sürücü hatası) USB hardiski geçenlerde kablosuna takılarak düşürdüm. Masanın üzerinden yere düştü. Şimdi bilgisayara taktığımda bu hatayı alıyorum. Bazen diski görüyor ama çok yavaş okuyor işlem yapamıyorum. Şimdi ne yapabilirim?

Anonim Anonim (156)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    HDD düştüyse fiziksel sorun oluştu demektir. Bu sebepten USB HDD bilgisayar tarafından tanınmıyor. İşin zor. fiziksel problemlerde veri kurtarmak mümkün olmayabilir veya yazılımla veri kurtarmak mümkün olmayabilir. 

    İçinde önemli verin varsa veri kurtarma merkezlerine götürmen gerekir.  Eğer arada bilgisayar diski görürse o zaman şu programla veri kurtarmayı denemelisin: Formatlanmış diskten veri nasıl kurtarılır? burada Photorec adında çok sağlam bir yazılım anlatılıyor. Mutlaka bununla dene. Tabi bilgisayar diski görmezse o zaman senin yapabileceğin hiç bir şey yok.

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      HDD Darbelere/Düşmelere karşı çok hassas bir Bileşendir USB-HDD Kullanırken bulunduğu yerden düşmeyeceğine emin olmak gerekir, düştüğünde ise fiziksel hasar, BAD Sector oluşabilir ve HDD'in çalışmamasına sebep olabilir.

      infinity infinity (402)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol