Usb bellek Fat32 ye çeviremiyorum

0

Biçimlendire tıkladığım zaman Exfat yazıyor.nasil çözebilirim bunu acaba ?

jackrudolphgs jackrudolphgs (59)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    ExFAT, FAT32'den daha gelişmiş ve daha fazla destek sunan bir dosya sistemidir; bir bakıma FAT32 dosya sisteminin gelişmiş sürümüdür (FAT32'den farklı olarak  4 GB'dan büyük dosyaları destekler, 32 GB'dan büyük disk bölümleri oluşturulabilmesine imkan sağlar). 

    Yüksek depolama kapasitesine sahip (128 GB ve üstü gibi) yeni harici depolama aygıtlarında / USB Belleklerde dosya sistemi varsayılan olarak ExFAT geliyor ve windows işletim sistemleri oturumlarında FAT 32 dosya biçimi olarak doğrudan biçimlendirme yapılamıyor ve de zaten buna normal olarak ihtiyaçta yoktur (ExFAT hem daha gelişmiş bir sistemdir hemde FAT 32'nin sağladığı destek ve imkanları zaten sağlar). Ama bazı özel ihtiyaçlar ve desteklerde gerekiyorsa bu gibi haller farklı elbette. Eğer böyle bir ihtiyaç varsa windowsun doğrudan sağlayamadığı bu dosya sistemini değiştirme muhtevalı biçimlendirme işlemi alttaki linkte yer alan videoda anlatıldığı şekilde gerçekleştirilebilir:

    USB & Hard Disk Dosya Sistemini Fat32ye Çevirme - videolu anlatım (tıkla)

     

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      @temmuz hocama ek olarak,

      Dediğiniz gibi bir flash diske daha önce rastlamadım, ancak büyük olasılıkla diskpart komutu üzerinden bunu programsız bir şekilde yapabilirsiniz.

      Aşağıdaki buna benzer bir konu paylaşılmıştı. Konudaki çözüm bölümündeki 13.adıma kadar olan işlemi yapın. Muhtemelen sorununuz çözülecektir.

      Programsız Bootable USB Yapabilir miyim ? Hiçbir program kullanmadan Bootable USB Hazırlama

       

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol