USB bellek ile Windows 7 sistem güçlendirilebilir mi ?

0

Arkadaşlar merhabalar USB belleği pc ye taktığımızda sistem güçlendirmesi gibi bir ikon geliyor bu sistem güçlendirilmesi ne için uygulanıyor yani ram ekran kartı falan mı yani çalışma mantığı nedir? birde bunu yapmak verimli olur mu?

Çok teşekkür ederim

lucas77 lucas77 (199)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Sorduğun faydanın olabilmesi için bazı şartlar gerekir ama genellikle bir faydası olmaz, olması halindede çok nispi bir fayda sağlayabilir (Şahsi tecrübelerimde ve denemelerimde farkedilebilir bir fayda göremedim).

    Windows 7 de USB Flash takılınca ortaya çıkan ReadyBoost seçeneği nedir? (tıkla)

    Edit:

    Daha önce açılan benzer konulu muhtevada sorulan soruya alttaki cevabı yazmışım, aynen o şekildedir:

    ReadyBoost ilk olarak Vista işletim sistemiyle birlikte ortaya çıktı (Ocak 2007) ve ben bu ReadyBoost'u Vista'nın ilk çıktığı zamanlarda denedim. Sonuç olarak sistem Ram'i ya hiç artmadı yada benim hissedemeyeceğim kadar az arttı.

    Şunu söylemek istiyorum: Sistem Ram'i ReadyBoost ve/veya yazılımsal yollarla (programlarla) artırılabilse bile bunlar kayda değer artışlar olmaz. Sistem Ram'inin artırılması yine fiziksel Ram'in/Ram'lerin upgrade'i (donanımsal atırılması) yoluyla olur.

    "En Kötü Bir İşletim Sistemin'de Bile Bilgisayarınızı %90 Hızlandıra Bilirsiniz" bilgisi tamamen yanlış ve yanıltıcı bir bilgidir.

     

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      USB ile sistem belleğini yükseltebiliyorsun. Fakat bunu zaten Windows disk üzerinde bir pagefile dosyası yani disk üzerinde bellek dosyası oluşturarak yapıyor.

      Bu tür teknolojiler kulağa hoş gelmekle beraber pratikte pek de bir fayda sağlamazlar. Bunun nedeni teknolojiler arasındaki hız farkının çok büyük olmasıdır.

      Microsoft bu özelliği bellek yetersiz olduğunda kullanmak için tasarlamış. Fakat RAM dediğimiz donanım çok hızlıdır. USB ve HDD buna asla yetişemez. Bu sebepten HDD veya USB'nin bellek olarak kullanılması performansı olumsuz etkileyebilir. 

      hakan hakan (15424)
      6 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol