USB belleklere virüs bulaşmasın diye ne tür önlemler alınabilir?

1

Bu konuyu açmamın sebebi salı günü derste iken bir arkadaşımda program yoktu ve onun istediği program benim usb belleğimde vardı tabi o anda usb belleğim pc ye takılydı malum programı ona kopyalamk için pc yi kullanmak gerekirdi onun usb belleğini pc ye taktığımda onun usb belleğinde benim usb belleğime virüs bulaştı ve ne var ne yok bütün çalışmalarımı silmek zorunda kaldım daha sonra detaylı bir şekilde tamamı ile biçimlendirdim ve çalışmalarımı sunumlarımı yada access lerimi hepsini baştan yapmak zorunda kaldım birdaha böyle bir durumla karşılaşırsam önlem için neler yapabilirim.

1-)USB bellek nasıl şifrelenir ?

2-)Şifrelenmiş bir USB bellek ile Virüslü bir USB belleği herhangi bir bilgisayara taktığımız zaman Şifrelenmiş USB belleğin şifresini girmediğimiz için virüslü USB bellekten virüs kapabilirmi yoksa kapmaz mı ?

3-)Autorn.exe yada Musallat gibi zillet programlara karşı ne gibi önlemler alınır ?

4-)Bazı USB bellek virüsleri vardır ki USB belleğinizdeki tüm uzantıları kısayol diye değiştirir buna ne gibi önlemler alınır ?

5-)Silinmeyen inatçı klasörlere karşı ne gibi önlemler alınır ?

6-)PC ler için usb bellekten gelen virüsleri yada USB bellek içerisindeki herhangi bir veriyi ilk başta karantinada açan denetleyen ve daha sonra yani kontolden sonra verileri açmamıza olanak sağlayan programlar mevcutmudur varsa nasıl kullanılır ?

7-)USB Disk Security programı yüklü olan bir pc ye virüslü bir USB bellek taktığımızda pc ye virüs bulaştırıyormu ? 

-TEŞEKKÜR EDERİM

lucas77 lucas77 (199)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    1- Bu konuda @alattin hocam açıklama getirmişti..

    USB bellekler nasıl şifrelenir ?

    2- USB belleğe virüslü bilgisayardan dosya aktardığında virüs kapar ; USB belleği şifrelemenin virüs ile alakası yoktur yani dosya eğer virüslü ise sen bunu USB belleğe aktırırsan USB belleği şifrelesende virüslü olarak gidecek dosya USB belleğe.

    3- Antivirüs programları kullanabilirsin. ( EMSİSOFT ANTİ-MALWARE  , MALWAREBYTES gibi ) bide ek olarak istersen USB disk security adlı program kullanabilirsin. 

    4-5 Kısayol virüsleri içinde çözüm yolları vardır ; buna önlem almak için ise USB belleği cihaza takmadan önce cihazda virüs taraması yap ardından aktaracağın dosyalarıda virüs taramasından geçir ve en son aktarma işlemini tamamladıktan sonra komple USB belleği virüs taramasından geçir. 

    6- Antivirüs programları eğer USB bellekte virüs varsa senin uyarır ve sana yapman gerekenlerle ilgili seçenek sunar. 

    7- USB disk securiyt güvenlik içindir yani şöyle diyeyim USB disk security bilgisayara USB takılınca taramaya başlar ve olumsuz bi durum virüs gibi bişey varsa seni uyarır.Sen eğer uyarıyı yok sayar virüslü bellekten dosya aktarımı yaparsan ; cihaz virüslü dosyayı kendi hafızasına aldığı için ister istemez virüs kapar. 

    ybaskin34 ybaskin34 (1440)
    5 yıl önce cevaplandı

    • İkinci cevabınızı biraz açarsak şimdi usb bellek virüslerin geneli söyledir siz bir şey aktarıp aktarmanız önemli akatarıp yada aktarma yapmadan direkt bulaşabiliyor benimde demek istediğim bir usb belleğe şifre koyar isek daha sonra bir pc ye takıp şifreyi girmediğimiz için herhangi bir karşı taraftan yani kastım başka bir virüslü usb bellekten virüs bulaşma imkanı varmı yani şifre yi girmediğimiz için virüs bulaşmaz mı ? lucas77 5 yıl önce
    • @lucas77 karşı taraftan usb belleğe dosya alırsanız virüslü ise bulaşır. ama normalde virüslü bir bilgisayara virüslü bellek takıp kendi belleğinizide takarsanız virüs bulaşma ihtimali vardır.. yani usb belleğe şifre koymak virüs bulaşmaz anlamında değildir sadece şifrelemek başkaları görmesin gizli dosylarınızdır diyedir. ybaskin34 5 yıl önce
    • Peki USB belleğimin virüslerden korunması için her bilgisayara takıldığında otomatik olarak USB belleğimi savunmaya geçeceği bir program varmı ? lucas77 5 yıl önce
    • @lucas77 AntiVirüs programları işini görür yeterince. bide ek olarak usb disk security yeterli gelir diye düşünüyorum.. 😉 ybaskin34 5 yıl önce
    • @lucas77 hızlı tarama için bazı portable virüs programı tarzı programlar var. yani bu programı kurmadan direk tıkla çalıştır şeklinde sürekli çalıştırabilirsin. atıyorum bi usb belleğe alırsın sonra tıklar çalıştırırsın tarama yapar vs. vs. ybaskin34 5 yıl önce

    0

    İki tane faydalı link vereyim:

    Sorularına da şu şekilde cevap vereyim. @ybaskin34  cevaplamış ama ek bilgi olarak bulunsun.

    1-)USB bellek nasıl şifrelenir ?
    Burada videolu anlatım var: USB bellekler nasıl şifrelenir?

    2-)Şifrelenmiş bir USB bellek ile Virüslü bir USB belleği herhangi bir bilgisayara taktığımız zaman Şifrelenmiş USB belleğin şifresini girmediğimiz için virüslü USB bellekten virüs kapabilirmi yoksa kapmaz mı ?

    Şifreli alan içindeki dosyalara virüs bulaşmaz. Ama USB belleğin kendisine virüs bulaşabilir. Şifrelemde aslında büyük boyutlu bir dosya oluşturuyoruz. Sen bunu tüm disk boyutunu kapsayacak şekilde yaparsan virüs bulaşamayabilir. Ama boyutunu çok iyi ayarlaman lazım. 

    3-)Autorn.exe yada Musallat gibi zillet programlara karşı ne gibi önlemler alınır ?

    Tam işte bunun için bir çözüm bu: USB belleği virüs korumalı hale nasıl getiririz?

    4-)Bazı USB bellek virüsleri vardır ki USB belleğinizdeki tüm uzantıları kısayol diye değiştirir buna ne gibi önlemler alınır?

    Yukarıdaki iki önlemi birlikte yaparsan tam güvenlik sağlanır. Hem şifreleme hem de diğer ikinci yöntemi aynı anda kullanabilirsin.

    5-)Silinmeyen inatçı klasörlere karşı ne gibi önlemler alınır?

    Dosya sisteminde bir sorun yoksa silinemeyecek klasör yoktur.

    6-)PC ler için usb bellekten gelen virüsleri yada USB bellek içerisindeki herhangi bir veriyi ilk başta karantinada açan denetleyen ve daha sonra yani kontolden sonra verileri açmamıza olanak sağlayan programlar mevcutmudur varsa nasıl kullanılır ?

    Güncel antivirüs programlarının tamamı bilgisayara takılan usb bellekleri virüs taramasından geçiriyor. Ek bir programa ihtiyaç yok.

    7-)USB Disk Security programı yüklü olan bir pc ye virüslü bir USB bellek taktığımızda pc ye virüs bulaştırıyormu? 

    USB disk security gibi programları çok faydalı bulmuyorum. Güncel bir antivirüs programı çok daha faydalı olacaktır.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim lucas77 5 yıl önce
    • rica ederim @lucas77 alattin 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol