USB Disk Security nedir, nasıl kullanılır?

0

    Toplam 1 Cevap


    0

    USB Disk Security nedir?

    USB Disk Security, Windows işletim sisteminde çalışan ve bilgisayarı USB belleklerden gelebilecek olan virüslere karşı koruyan bir programdır.

    USB Disk Security, bir USB bellekte izinsiz olarak çalışan yazılımı tespit eder ve engeller. USB Disk Security ücretsiz bir programdır. USB Disk Security diğer antivirüs ve antimalware yazılımları ile birlikte çalışabilir. USB Disk Security tek başına bir virüs koruması değildir.

    Sadece usb bellek ve usb harici disklerden gelebilecek virüs saldırılarına karşı koruma sağlamayı hedefleyen bir programdır. USB Disk Security sadece USB belleklerden gelecek tehditlere karşı koruma sağlamaz.  Aynı zamanda SD kart, USB harici disk gibi çıkartılabilir tüm sürücülerden gelecek virüs saldırılarına karşı koruma sağlar.

    USB Disk Security nereden indirilir?

    USB Disk Security kendi sitesinden, buradan indirebilirsiniz: USB Disk Security indirme USB Disk Security 6.0 sürümü yaklaşık 8.5MB boyutundadır. İndirilen dosya USBGuard6.6.0.0.exe adı ile bilgisayara kayıt edilir.

    USBGuard6.6.0.0.exe dosyasını çift tıklayarak kurulumu başlatabilirsiniz.  Kurulum işlemi son derece kolaydır. İleri - İleri- Son mantığı ile kurulur.

    USB Disk Security nasıl kullanılır?

    USB Disk Security kurulduğunda çalışmaya başlayacaktır. Aynı zamanda masaüstüne USB Disk Security adında bir simge gelecektir.

    USB Disk Security size otomatik koruma sağlar. Yani ek bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Herhangi bir USB bellek taktığınızda  USB Disk security tarama yapar ve karşınıza şu pencere açılır:

    USB disk security

    Herhangi bir tehdit rastlanamadı, USB bellekte virüs yok anlamına gelir.

    USB disk security ana ekran

    USB Disk Security programını açtığınızda yukarıdaki gibi bir ekran ile karşılaşırsınız. Bu ekranda

    • Koruma Durumu: Bu ekranda Internette Güvenli gezinme sizi linkzb.net adlı siteye yönlendirecektir. linkzb.net genel bir açılış sayfası web sitesi, pek çok siteye ait kısayollar mevcut. Daha çok reklam amaçlı konulmuş.
      Veri kaybı önleme ekranında USB bellek şifresi koyabiliyorsunuz. Bu şekilde bilgiayardan USB ile veri çalınmasının önüne geçebilirsiniz.
    • USB Kalkanı USb belleklerde bulunan ve engellenen zararlı dosyaları size gösteriyor.
    • USB tarama, takılı olan usbleri virüslere karşı tarayabiliyorsunuz.
    • Karantina bölümünde yine daha önceden bulunan ve jarantinaya alınan zararlı dosyaları bulabilirsiniz. Bu dosyalar her zaman zararlı anlamına gelmiyor. Sadece otomatik çalışmaya programlı olan dosyalar program tarafından engelleniyor.

    USB Disk Security sizin ek bir iş yapmanıza gerek bırakmıyor. Yüklediğinizde devreye giriyor ve korumaya başlıyor. Ek bir ayarı vs yok. Kullanımı oldukça kolay.

    Son bir not:

    USB disk security yüklendiğinde bilgisayarınıza AutoTransfer PC adında başka bir program daha yükleniyor. AutoTransfer PC nedir derseniz buradan öğrenebilirsiniz: auto transfer pc nedir?

     

     

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol