USB Görünmüyor ve İşlem yapılmıyor

0

USB belleği PC'ye taktığımızda agılamıyor ve Aygıt Yöneticisi içerisinde de görünmüyor. USB PC'ye sanki bağlanmamış gibi herhangi bir işlem olmuyor. Başka PC'de denediğimde algılıyor USB açılıyor. Ayrıca PC'deki diğer USB portlarda çalışmıyor. Yazıcı vs. de algılamıyor. Daha önce gayet güzel bir çekilde çalışıyordu lakin son bir kaç gündür bu şekilde bir hata alıyorum. USB bellek takınca ışığı yanıyor ama PC okumuyor.

euludag euludag (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bunun bir çok çözümü vardır, ilk çözümü veriyorum, olmazsa cevabıma yorum olarak yazarsın.

    • Bilgisayarım sağ tık > Aygıt yöneticisi > Evrensel Seri yolu denetleyicileri > Kendi aygıtınızın ismini Bulun > Sağ tıklayıp kaldır deyin > Flash'ı çıkarıp yeniden takın.
    ilkaybaki ilkaybaki (236)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      USB belleği porta taktığında ışığı yanıyorsa PC'den belleğe enerji geliyor demektir.  USB belleği başka portlarda denemişsin. USB portlara başka cihazlar da bağlamışsın ama PC bu cihazları tanımamış.

      Bu bir masaüstü bilgisayarsa, pc kasasınnı arka tarafında bulunan USB portları denedin mi? Sadece ön portları mı deniyorsun? Bu soru önemli. Sadece ön portları deniyorsan arka USB portları da denemelisin.

      Önerim USB belleği taktığında bilgisayarı yeniden başlat veya BIOS'a gir. BIOS üzerinde USB bellek görünüyor mu kontrol et. Bu sana sorun Windows kaynaklı mı yoksa donanım kaynaklı bir sorun mu var fikir verir. Eğer USB bellek BIOS'da görünüyorsa sorun Windows'tadır. Sen USB belleği BIOS'ta da göremiyorsan o zaman USB port Controller bozulmuş olabilir.

      hakan hakan (15394)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol