USB şifreleme: USB belleğe şifre nasıl konur?

1

USB belleğe şifre nasıl konur? USB içindeki dosyalar nasıl gizli ve şifre korumalı hale getirilir?  USB flash diske parola nasıl konur?

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    3

    USB şifreleme işlemi video ile anlatılmıştır. Yukarıdaki linkten videoyu izleyebilirsiniz.

    USB belleğe, USB flash diske parola, şifre koruması koymak mümkündür. Pek çok ücretli ve ücretsiz usb şifre koyma yazılımı var. Bunlar arasında Veracrypt adlı uygulama ücretsiz ve açık kaynak olması ile öne çıkıyor.

    USB şifre koyma işlemi Windows 10 ve Bitlocker ile yapılabiliyor ama  böyle bir durumda bu USB'yi farklı işletim sistemlerinde kullanmak mümkün olmuyor.

    Videoda anlatılan yöntem ile Windows Xp, Windows 7, Window 8, Windows 10 gibi pek çok farklı işletim sistemlerinde Veracrypt uygulaması çalışıyor.

     

    Veracrypt ile USB şifreleme işleminde AES gibi güçlü bir şifreleme algoritması kullanılıyor. Dilerseniz farklı şifreleme algoritmaları da Veracrypt içinden seçilebiliyor.

    USB şifreleme işleminde Veracrypt programı portable yani kurulum gerektirmeyen bir şekilde kullanılıyor.  

    Veracrypt temel olarak sizin için bir depolama dosyası oluşturuyor. Bu depolama dosyasının boyutunu siz belirliyorsunuz. Saklamak, şifrelemek istediğiniz dosyalarınız Veracrypt tarafından oluşturulan sanal sürücü ile bu dosyanın içinde depolanıyor. Dosyalara her erişmek istediğinizde sizden parola isteniyor.

    USB şifrelendikten sonra dilediğimiz bilgisayarda probram kurmadan çalıştırabilirsiniz. Sadece usb bellekte Veracrypt uygulamasının taşınabilir sürümünün olması yeterlidir.

     

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

    • çok faydalı olmuş abi banada lazımdı :D acemiadam 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol