Usb takıldığı bilgisayarda dosya kalıntısı bırakır mı ?

0

Benim bilgisayarıma takılan herhangi bir usb flaş diskin sadece takıldığı tarihe ulaşabiliyorum. Bu usb deki içerik ya da görüntelenmiş dosyalara usb takılı olmasa bille bakabilir miyim ? Usb takılıyken nelere bakılmış nasıl öğrenilebilir ?   ''çalıştır'' sonra da  '' temp% yazdım bişey yok, usb den çift tıklanarak açılan word görüntünebilir mi veya ismi geçer  mi kayıtlarda ? 

mikail02 mikail02 (1)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Eğer söz konusu flash diskteki dosyaların bir kopyası, daha önceden bilgisayara aktarılmamışsa, bu dediğin olmaz. Yani USB takılı değilken, son açılan dosylara erişme diye bir şey teorik olarak mümkün değil.

    Temp klasörü farklı, onun konuyla uzaktan yakından alakası yok.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Öncellikle tşk. ederim cevabınız için, teyit etmek adına aktarılma olmazsa flashın içeriğine hangi dosyaların olduğunu (adları,boyutları vs. ) bilinemez harddisk üzerinde herhangi bir iz bırakmaz diyebilir miyiz ? mikail02 5 yıl önce
    • Dediğim gibi flash disk içindeki dosyalardan herhangi biri, bilgisayara kopyalanmamışsa evet öyle diyebiliriz. @mikail02 omercik 5 yıl önce
    • Çok teşşekür ediyorum,sağolun mikail02 5 yıl önce
    • @farurhenho arkadaşımıza ek olarak şunu söylemek isterim. Belki ince detaylı araştırma yapan birisi son açılan belgelerden flash içindeki açılmış belgenin ismini görebilir ama açamaz. Aynı mantıkla örneğin word dosyası açtıysanız, Work içine gelerek bir dosya açarmış gibi yapın ve tekrar son belgeler kısmında görülebilir. ismailsarp 5 yıl önce
    • Tşk ederim @ismailsarp mikail02 5 yıl önce

    0

    Windows XP işletim sisteminde En son kullandıklarım adında bir özellik vardı. Burada en son açılan, görüntülenen dosyaların adları saklanır. Bunlar kısayollardır ve .lnk uzantısına sahiptir. Fakat dosyanın aslı değildir.

    Sadece dosya yolunu ve  dosya adını, uzantısını barındırır Örneğin D:\Belgelerim\faturalar.doc gibi.

    Ama dosyanın kendi değildir. Örneğin D: sürücüsü bir USB bellek ve USB bellek takılı değilse siz o linki tıkladığınızda hata alırsınız.

    Word dosyaları açıldığında disk üzerine kaydedilir. Bu dosyalar geçici dosyalardır. .wbk, .tmp uzantılarına sahip olabilir veya başında ~ simgesini bulunan bir şekilde disk üzerinde bir kopya oluşturabilir. Burada bilgisayarda çalışan Word uygulamasının sürümü önem kazanır. Farklı sürümler dosyaları farklı şekilde saklayabilir.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol