USB veri aktarım hızı sürekli değişiyor. Neden?

0

Usb bellek ya da Harici disk ile laptopa bişey attığımda hızı çok değişkenlik gosteriyor.  Mesala bi 150 mb oluyor bi 10 a iniyor bi 0 oluyor. Yani neden oluyor bu ani hız düşüşleri ? Nasıl duzelir ?

jackrudolphgs jackrudolphgs (59)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Aslında USB belleğe bir şey kopyalarken ya da USB diskten bir şey kopyalarken hızın sürekli değişkenlik göstermesi normal.  

    Öncelikle kullanıdğın USB portunun ve diskinin USB 3.0 desteklediğinden emin olmalısın. Ayrıca USb diskin dosya sisteminin NTFS olması da önemli bir faktör.  Bunlar dışında USB sürücülerinin güncel olması gerekiyor.

    Kopyala sırasında arkaplanda çalışan uygulamalar, antivirüs programları kopyalama hızını değiştirir.  yine kopyalanan dosyanın disk üzerindeki yerleşimi de önemli. Eğer boyutu çok fazlaysa ve disk üzerinde farklı yerlere bölünerek yerleştirildiyse kopyalama hızı sürekli değişir.

    Sonuç olarak USB diskte dosya kopyalama işleminde hızı değiştiren çok parametre var. Bunu stabil hale getiremezsin. Senden kaynaklı bir durum değil. Yukarıda yazdıklarıma dikkat etmen yeterli. 

     

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol