USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu

0

USB belleği çıkartmak istediğimde USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu - Windows "USB Yığın depolama aygıtı" aygıtını durduramıyor. Bu aygıt halen kullanıldığından, kaldırmayın. Bu aygıtı kullanan programları kapatıp kaldırın.

Mesajı çıkıyor. 

USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu ne demek?

USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu nasıl çözülür?

USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu mesajı ekrandayken USB belleği çıkartsam sorun olur mu?

hakan hakan (15424)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu ne demek?

    Herhangi bir USB belleği veya diski bilgisayara taktığınızda ve sonrasında Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı çıkart ekranından çıkart seçtiğinizde USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu mesajı geliyorsa, bunun anlamı USB bellek üzerindeki bir veya bir kaç dosya kullanımdadır.

    Örneğin usb üzerindeki bir resmi tıklayıp açtığınızda, bir mp3 dosyasını çalıştırdığınızda, bir film videosunu izlemeye başladığınızda, bir word belgesini açtığınızda bu dosyalar artık kullanımda demektir. Hatta USB bellek üzerindeki bir dosyayı sadece tıklayıp seçili hale getirdiğinizde de o dosya kullanımda olabilir.

    İşte böyle bir durumda USB belleği  Donanımı Güvenle Kaldır ve Medyayı çıkart ekranından çıkartmak istediğinizde ekrana  USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu mesajı gelir. Buradaki amaç çıkartılmak istenen USB bellekte bulunan dosyaların zarar görmesini engellemektir.

    USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu mesajı ekrandayken USB belleği çıkartsam sorun olur mu?

    Evet sorun olabilir. USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu uyarısı ekrana geldiğinde USB belleği çıkartırsanız açık veya kullanımda olan dosya zarar görebilir. Hatta tüm usb bellek dosya sistemi zarar görebilir. Güvenle Kaldır ve Medyayı çıkart ekranından çıkartma işlemi yaptığınızda USB belleğin enerjisi kesilir ve çıkartılmaya uygun hale gelir. Ekranda USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu uyarısı varken bu işlem yapılmaz. Bu durumda USB belleği çıkartırsanız sorun yaşayabilirsiniz. 

    "Ben hep doğrudan çekerek çıkartıyorum, bir şey olmuyor" demeyin. 100 defa çekerek çıkartırsınız sorun olmaz, önemli bir dosyanız vardır ve çekerek çıkartırsınız dosyalarınız zarar görür, USB bellek bozulur. O yüzden USB belleği güvenle kaldır yapmadan kaldırmayın.

    USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu nasıl çözülür?

    USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu uyarısı aldığınızda

    • USB bellek üzerinde açık olan tüm dosyaları kapatın. 
    • USB içeriğini gösteren Windows gezgini penceresini kapatın.
    • USB bellekten bir resim, video, muzik açtıysanız onu kullanan uygulamayı kapatın.
    • Her şey kapalı ama yine de  USB Yığın Depolama Aygıtı Çıkartma Sorunu uyarısı alıyorsanız bilgisayarı yeniden başlatın.  Arka planda hâlâ USB belleği kullanan bir uygulama var demektir.
    • Bilgisayarı yeniden başlattınız ama yine sorun devam ediyorsa bilgisayarda ve USB'de virüs taraması yapın. Soruna bir virüs sebep oluyor olabilir. Emsisoft Anti-Malware nedir, nasıl kullanılır?
    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol