Uygulamaları hafıza kartına taşıma rootsuz

0

Yeni Android telefon aldım. 64GB SD kart taktım. Uygulamarı SD karta telefonu root etmeden taşımak istiyorum. Rootsuz sd karta uygulama taşınabilir mi?

Root edersem telefon garantiden çıkacak. Normal belleğim az zaten.

Uygulamaları hafıza kartına taşıma rootsuz mümkün mü? Mümkünse nasıl yaparım. Yardımcı olanlardan şimdiden Allah razı olsun.

alivecan alivecan (337)
7 yıl önce sordu

Toplam 3 Cevap


0

Uygulamaları rootsuz şekilde hazıfa kartına taşımnın farklı yolları var. Öncelikle uygulamaları sd karta taşıma işlemi android sürümlerine göre değişiyor

Uygulamaları hafıza kartına taşıma rootsuz

 Android 2, Android 4

Eski sürüm Android telefonlarda komutlar ile uygulamaları rootsuz olarak Sd karta taşımak mümkün oluyor. Bu komutları uygulayan bir exe hazıranmış bunu için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

 

Eski sürüm android telefonlarda eğer garanti vs yoksa root işlemi düşünülebilir. Root telefona zarar veren ir uygulama değildir.

  1. Oneclik uygulamasını buradan indirin
  2. Öncelikle telefonda bilinmeyen kaynaklardan gelen uygulamaları yüklemek için bir ayar yapacaksınız. Telefonunuzda Ayarlar > Uygulamalar > Bilinmeyen kaynaklar altındaki Play Stıre dışındaki kaynaklardan uygulama kurulmasuna izin ver seçeneğini işaretleyin.
  3. Daha sonra  Ayarlar > Uygulamalar  bölümünde Geliştirici Seçenekleri altındaki  USB Hata ayıklama (USB bağlandığında hata ayıklama modu başlar) seçeneğini açın.
  4. Telefonu USB kablo ile bilgisayara bağlayın.
  5. Oneclick.rar dosyasını açın. Sıkıştırılmış dosyanın içinden Oneclick.exe dosyası çıkacak bunu çalıştırın.
  6. Uyarı çıkarsa Tamam'ı tıklayın.
  7. OneClick penceresinde Android SDK yolu ifadesinin sağındaki ? işareti simgesini yıklayın.
  8. Android SDK kurulu değilse Android sdk kurulu değil diye uyarı gelecektir. Tamam butonuna tıklayın.
  9. Ekranda TinnyClick ile değiştir butonu gelecektir. Varsayılan kurulum yeri seç bölümünden Hafıza kartını seçin.
  10. TinnyClick ile değiştir'e tıklayın.

bu işlem eski sürüm android işletim sistemine sahip telefonlarda geçerlidir. Uygulamaları hafıza kartına taşıma rootsuz olarak bu şekilde gerçekleştirilebilir

 Android 6.0 (Marshmallow):

Android 6'da Uygulamaları hafıza kartına taşıma rootsuz olarak yapmak son derece kolay.  Android 6.0 daha yeni bir sistem olduğu için uygulamaları SD karta taşımak için root yetkisi gerekmiyor.

Bu işlem yeni takılan SD karta uygulamalar rootsuz nasıl taşınır onu anlatmaktadır

  1. Hafıza kartını yani Sd kartı telefona takın. 
  2. Android 6 SD kartı algılayacak ve SD kart - Yeni SD kart algılandı bildirimini ekranın üst bölümünde bildirim alanında gösterecektir.
  3. Yeni SD kart algılandı bildirimine dokunun.
  4. SD kart cihazınızı kurun ekranı karşınıza gelecektir. Bu ekranda Taşınabilir bir depolama birimi kullanın ve Dahili depolama olarak kullanın seçenekleri mevcut.
  5. Eğer SD kartı depolama yedekleme birimi olarak kullanacaksanız Taşınabilir bir depolama birimi kullanın seçilmelidir.
  6. Eğer uygulamaların kurulacağı bir alan olarak SD kart kullanılacaksa Dahili depolama olarak kullanın seçilmelidir.
  7. Dahili depolama olarak kullanın seçin ve ileri butonuna dokunun. Uyarı:  Dahili depolama olarak kullanın olarak kullanılan SD kart formatlanır ve içindeki tüm veriler silinir.
  8. Daha sonra karşınıza Dahili depolama olarak biçimlen gelecektir. SD kart biçimlendirme ile daha güvenli hale gelecektir. Ayrıca biçimlendirme sonrasında SD kart sadece o cihazda çalışır duruma gelecektir. Başka bir cihazda kullanmak istediğinizde yeniden format gerekecektir. Bunu unutmayın.  Sil ve biçimlendir dediğinizde SD kart biçimlendirilecektir.
  9. SD kart biçimlendiriliyor ekranında kart biçimlendirme yani format işlemi devam edecektir.
  10. Biçimlendirme bittiğinde verileri yeni depolama birimime taşı ekranı gelecektir.
  11. Şimdi taşı seçilirse Fotoğraflar, dosyalar ve bazı uygulamalar SD karta taşınır.
  12. SD Kart hazır ekranı geldiğinde artık kartınız kullanılabilir demektir. 

Android 6 'da Uygulamaları hafıza kartına taşıma rootsuz olarak bu kadar basit. Ayrıca zaten Sd kart takılıysa Ayarlar > uygulamalar bölümüne gidin. Taşımak istediğiniz uygulamaya dokunun. Depola bölümünde Kullanılan depolama alanında Değiştir'e dokunun. Depolamayı değiştirin bölümünde Dahili depolama birimi yerine SD Kart seçin. Bu şekilde Uygulamaları rootsuz hafıza kartına taşıyabilirsiniz.

murat murat (12492)
7 yıl önce cevaplandı

  • @murat Android tablette. Olur mu? Surum 4.1.1 safadam 7 yıl önce
  • @murat safadam 7 yıl önce
  • @safadam ilk yöntem çalışır, deneyebilirsin. Genelde çalışıyor ama bazı modellerde çalışmayabilir murat 7 yıl önce
  • @murat yalnız bu benim cozum paylaştığım dan bi degisigi degilmi 1.yöntem yani benimki telefon degilde tablet İns olur PC bozuk hala.bide Şu "oneClick" uygulamasının kullanım videosu falan varmı emin olmak icin. safadam 7 yıl önce
  • videosu yok ama kullanımı çok basit @safadam, tablet telefon fark etmez murat 7 yıl önce
  • İndirme linki bozuk :/ bir de eski güncellenmesi lazım murat 5 yıl önce
  • Merhaba,@murat bey androidin 2 ve 4 sürüm arasındaki yönteminizi yaptım eksiksiz ve hatasız bir şekilde sonucunda birşey olmadı veya başka birşeyler daha mı yapmam gerekiyor telefon sürüm 4.4.1 ensarefegngr123 4 yıl önce

0

Telefonunun android sürümü 6.0 marshmallow ve üzeri ise ayarlar>uygulamalar>istediğin uygulamayı seçip kullanılan depolama alanını sd kart olarak değiştirebilirsin

Not: Bazı uygulamalarda bu işlem yapılamıyor (Rar,Dosya yöneticisi,Mx player gibi uygulamalarda işe yaramıştı.)

mutecessis mutecessis (216)
7 yıl önce cevaplandı

    0

    Eğer root atmadan hafıza kartına uygulamaları taşımak isterseniz @mutecessis arkadaşımızın dediği yöntemi uygulayabilirsiniz.Ancak her uygulama bu şekilde taşınamayacaktır.Root yetkilerine sahip olursanız farklı yöntemler deneyebilirdiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Şimdi bildirim geldi düzenleme mi yaptın yoksa biraz ping mi var ? 😃 @ismailsarp mutecessis 4 yıl önce
    • @mutecessis ben yapmadım belki editör arkadaşlar harf hatası vs. gibi durumlar görüp düzenlemişlerdir. ismailsarp 4 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol