Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatasının çözümü nedir? Windows 10

0

Firefox kullanıyordum. Firefox'u kapattım. Ekranın sağ alt köşesinde Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi firefox.exe Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi uyarısı çıktı.

Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi ne demek? Bu hata nasıl çözülür?

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatası nasıl çözülür?

    Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatasını nette şöyle bir araştırdım. Fakat her kullanıcının işine yarayacak kesin bir çözüm yolu yok. Bu hata pek çok nedenden ortaya çıkıyor. O yüzden kayıt defterinde şuraya gir buradan bunu yap gibi bir çözüm yolu yok. Genelde sonradan çıkan sürücü, yazılım veya işletim sistemi güncellemeleri ile kendiliğinden kayboluyor

    Bazılarında işe yarayan çözüm diğerlerinde işe yaramayabiliyor. Ben bulduğum tüm çözümleri burada paylaşacağım. Sen sırası ile denersin.

    Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatası neden oluyor?

    Öncelikle dikkatimi çeken durum Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatası alındığında genelde donanım bir şekilde zorlanmış oluyor. Oyun oynarken, Facebook gibi bir ortamda video izlerken, ekran kartını kullanan uygulama bir şekilde hata ile karşılaşıyor ve Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi uyarısı Windows 10'da beliriyor.

    Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatası ilk kez karşınıza çıkıyorsa üzerinde durma. Bilgisayarı yeniden başlat ve çalışmana devam et. Muhtemelen anlık bir zorlanma, bir sorun ile karşı karşıyasın demektir.

    Benim araştırmalarımda en çok şu uygulamalarda Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatası alınıyor.

    • Metin 2
    • LOL
    • Fortnite
    • Firefox
    • Knight
    • Csgo
    • Minecraft

    Bu uygulamaların neredeyse tamamı oyun ve ekran kartını zorlayacak uygulamalar. Genelde yine Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi uyarısı çift grafik kartına sahip bilgisayarlarda daha çok ortaya çıkıyor.

    Yukarıdada dediğim gibi Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatasının net bir çözümü yok. Bazı forumlarda grafik kartını disable - devre dışı bırakmayı tavsiye etmişler. Bu saçma tabi. Çift ekran kartınız var ve güçlü olanı devreden çıkarıyorsanız oyunlarda sorun yaşarsınız. Oldu olacak ekran kartını sökün sorun tamamen çözülsün.(şaka)

    Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi  çözüm 1: Ekran kartı sürücüsünü güncelle

    Öncelikle ekran kartı sürücün güncel mi bunu kontrol et. Ekran kartı sürücün güncelse ekran kartı sürücünü kaldır ve yeniden yükle.

    Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi  çözüm 2: Antivirüs veya Firewall varsa kaldır

    Deneme amaçlı kullandığın antivirüs ve firewall varsa kaldır ve sorun devam ediyor mu kontrol et. Bu uygulamalar sürekli çalıştıkları için zaman zaman sorunlara sebep olabiliyorlar. 

    Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi  çözüm 3: Hatayı aldığın uygulamayı ya da oyunu güncelle

    Sen Firefox demişsin Firefox güncell mi? Bunu kontrol et güncel değilse güncel sürümü yükle. Eğer hatayı oyunda alan varsa oyunun güncellemesi var mı kontrol etmeliler.

    Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi  çözüm 4: Bilgisayarın ve ekran kartın yeterince soğutuluyor mu?

    Eğer ekran kartının işlemcisi veya işlemcin aşırı ısınıyorsa  Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi hatası alma olasılığın artıyor. Bu durumda bilgisayarını kapatmalı ve fanları kontrol etmelisin. Eğer laptop kullanıyorsan laptopın havalandırma deliklerini kapatmadan kullandığından emin ol. Her ne kadar adı laptop da olsa diz üstünde kullanma. Bazı laptopların alt bölümlerinde hava kanalları bulunur bu hava kanallarının kapanmadığından emin ol. 

    Uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi  çözüm 5: Çok fazla açık uygulama varsa kapat

    Tarayıcındaki her sekme senin sistem kaynaklarını tüketir. Ram, CPU ve GPU kullanım oranı artar. Gereksiz sekmeleri kapat. Oyunda bu hatayı alan arkadaşlar oyun oynarken diğer tüm açık uygulamaları kapatmalılar.

     

     

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol