Uzaktaki bir yerle kendi internetimi paylaşmam mümkün mü?

0

Turk telekom adsl kullanıyorum. Benden uzaktaki biri ile internetimi paylaşmak istiyorum. Uzaktaki kişi benim internetimi kullanabilir mi?

nuri92 nuri92 (32)
8 yıl önce sordu

  • Sorun net değil Nuri. Sorunu biraz daha özenli ve açık yaz. Küçük harf kullan. murat 8 yıl önce
  • yani internetımı başka bir kimse paylaşabilirmiyim mesela ttnet gibi network ağ oluşturabilirmiyim 'İnternet Servis Sağlayıcı gibi nuri92 8 yıl önce
  • Soru düzenlenmiştir. murat 8 yıl önce

Toplam 3 Cevap


0

İnternetini başkası ile paylaşabilirsin. Kablosuz ağlar bunun için var. Fakat uzaklık mesafesi önemli.

Kilometrelerce uzaktaki biri ile Adsl bağlantını paylaşamazsın.  Ya da yüzlerde metre ötede bulunan biri senin adsl bağlantını kullanamaz.  

Teknik olarak bu tür paylaşımlar bazı özel ağ cihazları kullanarak mümkün ama bununla uğraşmak yerine uzaktaki kişinin kendisinin adsl alması daha ucuza gelir.

Paylaşmak istediğin kişinin bir kaç daire ötende biri olmadığını düşünüyorum. İş böyle olunca en fazla  kablo ile ancak 70-80 metre ötendeki biri ile sağlıklı paylaşım yapabilirsin.

murat murat (12492)
8 yıl önce cevaplandı

    0

    Sana ait ADSL hesabından (veya tersinden) uzak bilgisayarlar faydalanamaz. Fakat eğer sormak istediğin uzak bilgisayarların birbirlerinin ağına girerek, veya karşı bilgisayar masaüstüne ulaşarak aynen kendi bilgisayarıymışcasına uzaktan kullanması ise bu olabilr, karşı bilgisayarda düzenlemeler, gerekli hallerde sistem müdahaleleri, veri alma-verme vb yapabilir. Bunun programlı veya programsız çeşitli yolları vardır. En kolay, verimli ve yaygın kullanılan yol bağlantı kurulmak istenen bilgisayarlara, her ikisinede kurulan bir program vasıtasıyla olanıdır. Programın ismi TeamViewer'dır:

    TeamViewer nedir, nasıl kullanılır, nereden download edilir? (tıkla)

    Not: TeamViewer ile bağlantı veya diğer bağlantı şekillerinde elbette her iki taraftada hazır internet bağlantısının bulunması gerekir. Aksi halde (tek taraflı internet bulunması halinde) yukarıda izah ettiğim bu ve benzer çeşitlerde bağlantılar mümkün olmaz.

     

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      anladığım kadarıyla uzaktaki kişiyle internetini paylaşmak istiyosun öncelikle bu yasal değil ama bilgi birikimin olsun diye anlatim.

      aşağıda vermiş olduğum linkteki cihaz dış ortam access point olarak geçiyor.

      http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa7210n-150-mbps-n-kablosuz-12dbi-cift-polarize-anten-ap-client-router-ap-router-ap-operasyon-modu-pasif-poe-destegi-su-gecirmez-dis-mekan-access-point-p-BD800043?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.urun.pla&gclid=CNDY_tGY6coCFTUW0wodPhULAA

      yukarıdaki linkte bi cihaz var bu gibi cihazlar ile 5 km menzile kadar internet ve ağ paylaşımı yapabiliyorsun.bu cihazdan 2 adet alıyorsun biri size diğeri karşı tarafa konumlandırıyorsun gerekli ayarları yaparak birbirini arasında ağ ve internet erişimi oluşmuş oluyor.

      şu anda bende bunlardan kulanıyorum ve hiç bir sıkınmtı yok.tavsiye ederim mutlaka yukarıdaki linkten almana gerek yok internette bir çok örnek ve çeşitleri bulunuyor

      mitxolto27 mitxolto27 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol