Uzman yardımı gerekiyor. ATI Gpu (çözelim şunu lütfen)

0

Arkadaşlar merhaba;

Benim sorunum ekran kartımla iilgili öncelikle size sistem hakkında bilgi veriyim

Sony Vaio VPCSB3Z9E modelini kullanıyorum. win7 64 bit işletim sistemine ve  i5, intel hd 3000, radeon hd 6470 kartlarına sahibim. (https://www.sony.com.tr/support/tr/content/cnt-specs/VPCSB3Z9E/list)

belirtmiş olduğum gibi biri onboard intel diğeri radeon hd 6470 olmak üzere iki ekran kartım var. bunların arasında geçiş yapma sorunumda benim sorunum oluyor.

 

Bu konu hakkında buraya sormadan önce internette araştırmadığım bir yer kalmadığını belirtebilirim.

Öncelikle ati'nin de intel'in de mutlak en son driverlarını tekrar tekrar kurdum. Aygıt yöneticisinden kaldırıp eski driverlarından denemeler yaptım hiçbirinde başarı sağlayamadım.

Bios'dan değiştirmeyi düşündüm, biosda bu seçeneği göremeyip vaio portalından güncelledim ve ekran kartına dair geçiş seçeneği bulunmuyor.

Win7 32bit, Win10 64Bit işletim sistemlerini denedim sonuç aynı. (şuan tekrar win7 64bit.)

ATI Catalyst Control Center dan değiştirmeye dair menü bulunmuyor. "Güç" veya "Performans" seçenekleri bulunmamakta (tabiki gelişmiş görünüm seçilmişken söylüyorum bunu).

Yani arkadaşlar, internet ortamında önerilmiş her şeyi denedim diyebilirim. Aklıma gelmemiş olabilir. 

Tabi bu çift ekran kartları arasında bilgisayarın otomatik geçiş yapması gerektiğininin farkındayım fakat bu geçişin olmadığını söylemek durumundayım sizlere. Ve ben gerekirse tek ekran kartını kullanmak istiyorum.

 

İşin bir diğer garip kısmıda, (https://www.sony.com.tr/support/tr/content/cnt-specs/VPCSB3Z9E/list) adresinde görebileceğiniz gibi ekran kartımın modeli 6470m olmasına rağmen ATI'yi güncellemek için AutoDetect le kurduğumda da, manuel olarak 6xxx serisini seçerek kurduğumda da aygıt yöneticinde ekran kartım "7400m" olarak gözükmekte. 

 

Velhasıl kelam, ne denediysem çözüme ulaşamamış ben, sizlerden yardım bekliyorum. 

 

 

 

 

jumbo10 jumbo10 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 0 Cevap


    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol