Uzmanım.net, Uzmanım.net'ten başka link paylaşmak yasak mı?

0

İlk defa böyle bir şey gördüm , sorunun çözümünü zaten geliştirici herkesin anlayabileceği şekilde açıklamış ben neden tekrar açıklıyayım ki ? kopyala yapıştır desen o da yasak , sizcede saçma değil mi ? burası sorunların çözümlerinin paylaşıldığı yer değil mi? kaldırılması gereken bir kural

hsyn01 hsyn01 (52)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Başka site linki paylaşmak elbette yasak değil.  Paylaşılan link bir indirme linki ve bilindik bir siteye aitse paylaşılabilir.

    Fakat yazı ile anlatılabilecek bir çözüm için başka site linki paylaşmıyoruz. Kendiniz çözümü biliyorsanız ve kendi cümleleriniz ile ifade edebiliyorsanız burada paylaşın.

    Neden böyle bir kural var? Çünkü biz çözümün uzmanim.net'e özgü olmasını istiyoruz.  Verilen link içeriğini her zaman denetleyemeyiz fakat uzmanim.net üzerinde paylaşılan çözümleri denetleyebiliriz. Geçmişte de gördüğümüz gibi pek çok zararlı, virüs içeren, reklam içeren içerik burada bu şekilde paylaşıldı ve biz bunun olmasını istemiyoruz. "Sizin sitedeki linkten virüs bulaştı" gibi suçlamalara da maruz kaldık.

    Kopyala - Yapıştır zaten yasak.  Başka sitelerin emeğinin çalınmasını istemiyoruz. Bizim de emeğimizin başka sitelerce kopyalanmasını istemiyoruz.

    Bu kurallar zorlayıcı ve saçma geliyor olabilir.  Fakat çözüm yazan arkadaşların emek harcamasını ve üretmesini istiyoruz. Çözüm başka sitede yayınlanmış olabilir. Fakat sen anladığın şekilde kendi yorumunu katarak burada paylaşabilirsin. Zaten bizde pek çok çözümü yabancı forumlardan, sitelerden buluyoruz, inceliyoruz, düzenliyoruz ve saha anlaşılır şekilde burada paylaşıyoruz.

    Amacımız düzgün, anlaşılır, kolay uygulanabilir ve insanlara sorun yaşatmayacak çözümler üretmek.

     

    hakan hakan (15424)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Aynı durumu bende yaşadım, link yerine programın adını yazarsan daha iyi olur, bence bu kural güzel olması gereken kural. Link paylaşıldığı, mesela biri link paylaştı adını antivirüs indir yazı ama o link sahte olabilir bilemeyiz. Linke mouse'u üstüne getirdiğin zaman sol altta link çıkıyor ama bilgisayarı pek bilmeyenler için bunu bilmeyip tıklıyor sonra da virüs yedim diyorlar.

      ilkaybaki ilkaybaki (236)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol