Uzun bir aradan sonra tekrardan merhaba :)

1

Merhaba;

Herkes nasıl, umarım iyisinizdir. Yıllar geçtikten sonra tekrardan burada olmak beni çok mutlu etti. Sizinlede bu mutluluğumu paylaşmak istedim. Aynı zamanda söylemek istediğim bazı şeyler var, çok vaktinizi almayacağım. Kısaca 5-6 senem nasıl geçti ondan bahsedeceğim. Benimle aynı duyguları paylaşacak binlerce insan vardır, genç arkadaşlarında benim düştüğüm hataya düşmesini istemiyorum. Bu yüzden anlatacaklarım umarım birazda olsa size olumlu anlamda bir şeyler katar.

Bundan yaklaşık 5-6 sene önce lise yıllarımın başında bilgisayara olan ilgim iyice artmıştı. Araştırmalarım sonucunda programlamaya ilgim doğdu ve bir hevesle C# öğrenmeye ve kendimi bu alanda geliştirmeye karar vermiştim. Çok hevesliydim, hem öğreniyor hem de ufak tefek projeler geliştiriyordum. Aradan aylar geçiyor ve her ay bir önceki aya kıyasla daha bilgili ve tecrübeli olduğumu hissediyordum. Size nasıl anlatabilirim bilemiyorum ama hatırlıyorum da içim kıpır kıpırdı çok mutlu ediyordu beni. Daha sonra bilin bakalım ne oldu? Tamamen uzaklaştım, elimi ayağımı tamamen çektim bu işlerden. Sebebi neydi biliyor musunuz? Bilinçsiz ebeveynlerimin hayal kırıcı düşünceleri ve tavırlarıydı. Henüz 13-14 yaşındaki bir çocuk kendi kendine bir şeyler öğreniyor, deniyor başarısız oluyor ve tekrar tekrar deniyor. Bundan daha güzel ne olabilirdi ki öyle değil mi? Ailem için maalesef bu durum olumsuzluk teşkil ediyordu. Öğretmen olmamı istediler sırf onlar istedi diye üniversite sınavlarına girdim ve hiç istemediğim bir bölüm olan Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandım. Şuan 3. sınıf bitiyor ve geçmişe dönüp baktığımda o kadar çok pişman oluyorum ki. Keşke ilgi alanım olan programlamaya yönelmişken devam etseydim. Keşke o alanda kendimi geliştirseydim. En azından sevdiğim işi yapabilirdim. Şuan ne olacak, hayat ne getirir bilemiyorum. Ama bildiğim tek bir şey var, o da bu mesleği yapmak istemediğim.Forumda mutlaka çok genç arkadaşlar vardır. Sözüm onlara, kesinlikle tercihlerinizden eminseniz ve sevdiğiniz yönelimler size bir şeyler katıyorsa bundan sakın vazgeçmeyin. Unutmayın, o yaşlarda yaptığınız seçimler, hayatınızın geri kalanını büyük ölçüde değiştirecektir. @alattin Abi ile üniversite seçimim ile ilgili birkaç sene önceki konuştuğum zamanlar geldi aklıma. Belki hatırlamazsın abi ama ben çok net hatırlıyorum. Pişmanım, ama artık çok geç. Sağlıcakla kalın.

notify notify (538)
2 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    1

    Hoş geldin tekrardan aramıza @notify 

    darkcrak darkcrak (5168)
    2 yıl önce cevaplandı

    • hoş bulduk :) notify 2 yıl önce

    1

    Hoş geldin. Geçenlerde üyeleri gezerken seni de görmüştüm bayadır yokmuşsun yalnız. :)

    "Güzel günler birgün mutlaka gelecek!, Tek yapmam gereken ise çok basit sadece çalışmak, çalışmak, çalışmak, çalışmak, çalışmak..."

    hydra hydra (3800)
    2 yıl önce cevaplandı

    • hoş bulduk :) teşekkür ederim. notify 2 yıl önce

    1

    @notify  hoş geldin tekrardan. Hâlâ buradayım. Biraz daha yaşlandık ama seni unutacak kadar değil :)

    Hiç bir şey için geç değil. Okulundan mezun ol. Bizden de kopma. Destek için hep buradayız.

    Adobe ürünlerini kırmakla ünlenen bir Rus hacker 37 yaşında programlamaya başlamıştı.  Yeter ki sen iste ve azimle çalış. İyi bir yazılımcı olmak için hiç bir yaş geç değil. Ben sektörde çok zeki adamlar gördüm, sabırları yok. Onlardan daha az yetenekli çok sabırlı gençleri de gördüm. Sana şunu diyebilirim: Sabreden, azimle çalışan ve vaz geçmeyenler kendilerini geliştirebiliyor.
     

    Senin için de geç olduğunu düşümüyorum, sevdiğin işe tekrar yönelmen beni mutlu etti.

    alattin alattin (16984)
    2 yıl önce cevaplandı

    • Bizden geçti artık yaşlandık abi :))) notify 2 yıl önce

    1

    Hoş geldin @notify bayadır yoktun. Umarım artık kaybolmazsın :)

    hakan hakan (15409)
    2 yıl önce cevaplandı

    • Hoşbulduk, umarım kaybolmam :) notify 2 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol