Uzun süredir çalışmayan bilgisayarımı temizledikten sonra açsam sorun çıkar mı?

1

Merhaba, yaklaşık 60 gün önce bilgisayarımı derslere daha iyi çalışmam gerektiği için güzel bir şekilde tozdan muhafaza ederek kaldırmıştım. Bilgisayar yine eski çalıştığı yerde sadece kabloları bağlı değil. Yani ortam aynı ortam. Bilgisayarı kaldırırken tozunu güzelce aldım az önce kontrol ettiğimde sanırım ben temizlerken havada olan tozlar sinmiş yani içinde ufak bir miktar toz vardı. Sizlerden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Ben bilgisayarımı çalıştıracağım zaman, herhangibir sorun çıkarmı? Örneğin genleşme vb sorun çıkar mı? Böyle bir sorun olur mu? Olursa nasıl bir başlangıç yapmalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Teşekkürler.

 

bu arada sistemim yeni. İşlemcisi ekran kartı vs son dönemin parçaları.

kullanici79403 kullanici79403 (14)
3 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bilgisayarlar çabuk bozulacak şeyler değiller fakat orasını burasını kurcalarsan bilgisayarı bozarsın. İster 1 yıl açılmasın bilgisayar ister 2 yıl çalışmasın yine de kaldığı yerden devam eder çünkü benim 20 senelik bir bilgisayarım vardı 8 sene açmadım şu anda çalışıyor fakat kullanmıyorum kurcalıyorum  

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Sistemin yeniymiş, tozlarını almaktan başka bir şey yapmana gerek yok, sorunsuzca kullanabilirsin.

      hydra hydra (3800)
      3 yıl önce cevaplandı

        0

        Bilgisayarlar tozdan, kirden  bu kadar kolay etkilenecek cihazlar değil. Dikkat etmen gereken bir şey yok. 60 gün de çok bir zaman değil.

        Geçen pazar günü 15 sene evvel kullandığım, kapakları açık, bağırsakları ortada bir şekilde tavan arasında tuttuğum bilgisayarımı indirdim ve çalıştırdım. Biraz tozunu aldım ve üzerine linux kurarak 4 adet eski SATA HDD'yi bağladım. Gayet de güzel çalışıyor.

        Tozunu al, biraz temizle ve çalıştır. Bir sorun olmayacaktır.

        alattin alattin (16999)
        3 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol