v9-tp.com kaldırma

0

v9-tp.com nedir?

v9-tp.com virüs mü?

v9-tp.com nasıl kaldırılır?

hakan hakan (15424)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    v9-tp.com nedir? v9-tp.com nasıl kaldırılır?

    v9-tp.com bir yönlendirme sitesidir.  Sizi 365haberler.com veya haberspot.net gibi sitelere yönlendirir. v9-tp.com gibi yönlendirme siteleri tarayıcı korsanı site olarak adlandırılır.  Tarayıcı korsanı sitelerin amacı tarayıcı ana sayfasını değiştirmek, size reklam göstererek para kazanmak veya başka sitelere trafik kazandırmaktır.

    v9-tp.com virüs değildir. Fakat bu tür korsan siteler Google arama sonuçlarını değiştirir ve size kendi çıkarları doğrultusunda içerik gösterir. v9-tp.com virüs gibi davranmaz fakat arama sonuçlarını manüple etmesi sizi yanılyıya düşürebilir ve bilgisayarınıza zarar verecek sitelere girmenize sebep olabilir. 

    Google Chrome tarayıcısı son güncellemeler ile v9-tp.com gibi tarayıcı korsanlarından sizleri daha fazla  korumaya başladıysa da günümüzde hâlâ bu tür tarayıcı korsanı sitelere rastlamak mümkün oluyor.

    v9-tp.com kaldırma

    v9-tp.com gibi siteler genelde sadece Chrome ana sayfasını değiştirmekle kalmaz.  Bilgisayara uygulama veya gizlica çalışan kod dosyaları yükler. Bu sebepten siz tarayıcınızın ayarlarını sıfırlasanız da tarayıcıyı kaldırıp yükleseniz de sorun ortadan kalkmaz.  v9-tp.com kaldırmak için bazı güvenlik araçlarında faydalanmak gerekir. v9-tp.com kaldırma 3 adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki temizleme rutini aslında bilgisayarınızdaki diğer zararlıları kaldırmak için de düşünülmüş bir yöntemdir. Bu sebepten bu adımları düzgünce uygularsanız bilgisayarınızdaki diğer virüs ve zararlılar temizlenecektir.  Aşağıdaki işlemler bilgisayarınızda herhangi bir veri kaybına sebep olmaz.

    1. Bilgisayarı reklam yazılımı, virüs ve diğer zararlılardan temizleme
    2. Tarayıcı ayarlarını sıfırlama
    3. Zamanlanmış görevleri silme, temizleme

    v9-tp.com kaldırma adım 1: Bilgisayarı reklam yazılımı, virüs ve diğer zararlılardan temizleme

    Bilgisayarda öncelikle bir virüs taraması yapmak gerekiyor. Bilgisayarın temiz olduğundan sonra  diğer adımlara geçmek daha doğru olur. Eğer bilgisayarınızda virüs varsa diğer adımları yapmak geçici çözüm sağlar. v9-tp.com gibi diğer zararlılar temizlik işleminden sonra otomatik yüklenir. Aşağıda bir kaç temizlik uygulaması var. Bu uygulamaları yükledikten ve bilgisayarı tarattıktan sonra bu uygulamaları kaldırabilirsiniz.

    Virüs nasıl temizlenir aşağıdaki linklerden bilgi alabilirsiniz:

    Neden birden fazla antivirüs / antimalware öneriyoruz? Sebebi basit. Bu uygulamalar farklı antivirüs veritabanları kullanır. Birinin tanımadıği bir virüsü diğeri tanıyabilir, silebilir. Adwcleaner sadece reklam ve kötü amaçlı yazılım temizleme yazılımıdır. uzmanlık alanı tarayıcılardır. Diğer ikisi daha geniş kapsamda tarama ve temizleme yapar. Genelde çifte kontrol amaçlı iki farklı programla tarama yapmak son derece faydalıdır. Bu taramalardan sonra artık vilgisayarınızda virüs yok diyebilirsiniz.  Şimdi diğer aşamaya geçerek tarayıcı ayarlarını sıfırlayabilirsiniz

    v9-tp.com kaldırma adım 2: Tarayıcı ayarlarını sıfırlama

    Kullandığınız tarayıcıya bağlı olarak tarayıcı ayarını sıfırlamanız gerekmekte. Bu tarayıcıya bulaşan eklentileri temizleyecektir.  Tarayıcı nasıl sıfırlanır aşağıdaki linklerden bilgi alabilirsiniz.

    Tarayıcı sıfırlama, kullandığınız tarayıcının ilk yüklenen haline getirilmesi işlemidir. Bu işlemde kullandığınız tarayıcıya sonradan eklenen eklentiler sıfırlanır, tarayıcı varsayılan ayarlarına geri döner.

    v9-tp.com kaldırma adım 3: Zamanlanmış görevleri silme, temizleme

    Zamanlanmış görevler Windows'a ait bir özelliktir fakat virüs ve v9-tp.com gibi korsan siteler tarafından istismar edilir. Bu alana virüsler görev ekler. Bu görevler otomatik çalışarak sizin silmiş, temizlemiş olduğunuz virüsleri otomatik olarak yeniden yükler. Bu sebepten görevlerin temizlenmiş olması önemlidir.

    Zamanlanmış görevleri silme ile ilgili aşağıdaki linklerden yararlanabilirsiniz.

    Bu 3 aşamayı gerçekleştirdiğinizda artık bilgisayarınız temizlenmiş olacaktır ve v9-tp.com kaldırma tamamlanmış olacaktır. Bunun yanında bilgisayara bakım, virüs temizlem yapmış olacaksınız.

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol