Varsayılan program VLC ayarlayınca tüm dosyalar VLC ile açılıyor

0

sorunum bir videoyu açmak istedigimde haliyle o videuyu açaçak bi program istiyor örnek olarak tüm videoları vlc ile açmaya atadıgımda tüm dosyalar vlc simgesi oluyor rar jpg hemem hemen tüm dosyalar bu yüzdende resim rar ve diger dosyalar açılmıyor vr bunu nasıl düzeltecebilecegim ve dosyaları eskisi gibi nasıl kullanabilecegim hakkımda b, çözüm bulamadım

silici42 silici42 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Tüm dosyaları VLC olarak ayarlamak yerine sadece belli başlı (mp4, avi, mkv gibi) video dosyalarını VLC ile açacak şekilde ayarlamak aslında daha mantıklı. Ben şöyle yaparım: Örneğin mp4 video dosyasına sağ tıklayıp "Birlikte aç" derim ve VLC'yi seçerim, alttaki "Bu tür dosyaları açmak için her zaman bu uygulamayı kullan" seçeneğini de seçip VLC ile açarım. Böylece sadece MP4 video dosyalarını VLC ile sürekli açacak şekilde ayarlamış olurum. Zaten en çok kullanılan video formatları MP4, AVI, MKV falan bunları 1 kez ayarlayınca kafa rahat.

    omercik omercik (9418)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Windows 10 kullanıyorsan arama bölümüne her dosya türü için bir varsayılan uygulama seçin yaz ve çıkan uygulamayı seç.

      Windows 10 uzantı - uygulama ilişkisi değiştirme

      Bu ekranda .jpg, .mp4 gibi dosya uzantılarını göreceksin ve karşılarında hangi uygulama ile açılacağı yazar. Buradan dilediğin uygulamayı seçebilirsin.

      Eğer dosya uzantısı ve bu uzantıyı açacak uygulamaları varsayılan değerlere döndürmek istiyorsan o zaman ayarları sıfırlayabilirsin.

      Windows 10 arama bölümüne varsayılan uygulamalar yaz. alt bölümde Microsoft'un önerdiği varsayılanlara sıfırla seçeneği var. Buna tıkla. Bu işlem dosya uzantısı - program ilişkisini sıfırlayacaktır.Microsoft'un önerdiği varsayılanlara sıfırla

      hakan hakan (15424)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol