Vdsl modem nasıl seçilir?

0

Turknet in 35mbps vdsl internetine geçtim ama modem almam gerekiyor.Ben oyun oynarken başka bir cihazdan film izleyen birisinin benim ping değerimi etkilememesini sağlayacak bir modem arıyorum öneriniz nedir ?

gorkem41 gorkem41 (1)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Ping modeme bağlı bir şey değildir, çok az modemden kaynaklanan ping olur. İsterseniz 100 megabit alın, bölgenizdeki internet iyi değilse 300 ping bile alırsınız, ISS'niz ile görüşün ping olayını. Bütçeniz nedir ?

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      "Ben oyun oynarken başka bir cihazdan film izleyen birisinin benim ping değerimi etkilememesini sağlayacak bir modem arıyorum öneriniz nedir ?"

      Böyle bir modem yok. Biri dizi izliyor biri oyun oynuyorsa mutlaka ping olur. Çok basit. Bak diyelimki internetin 35Mbps.  Yan odadaki kişi 1080p film izliyor. 35 Mbps ile sen saniyede en çok 4.375MB indirirsin. Full HD film izleyen kişi saniyede 450MB trafik oluşturur.  Tabi sen hiç bir zaman saniyede 4,3MB indiremeyeceksin. Bu teorik rakam. Hadi biri daha film izliyor diyelim o zaman senin bant genişliği yavaş yavaş azalacak.

      Olay modemde değil. İnterneti kullanım, film izlim, download yapim bir yandan da oyunda ping olmasın diye bir şey olamaz.  Sınırlı kaynaklar sınırsız istekler.

      Vdsl modem alırken 5Ghz frekansından yayın yapan bir modem seçmeni öneririm.

       

      hakan hakan (15394)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol