veri güvenliğiniz tehlikededir

0

Yandex tarayıcıda bazı sitelere girmek istediğimde veri güvenliğiniz tehlikededir

Güvenli bağlantı kurulamıyor
Dolandırıcılar tr.wikipedia.org üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartı bilgileri). Daha fazla bilgi

net::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID

 

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Yandex Browser'da veri güvenliğiniz tehlikededir hatası alıyorsanız büyük ihtimalle yasaklanmış bir siteye erişmek istiyorsunuz demektir.

    Bazı siteler devlet kurumları tarafından engellenmiştir. Bu sitelere Yandex tarayıcı ile erişmek istediğinizde karşınıza veri güvenliğiniz tehlikededir uyarısı çıkar. 

    Bu hata normalde SSL ile ilgili sorunlarda karşımıza çıkar. Site SSL ile ilgili sorunlar yaşıyorsa karşınıza Güvenli bağlantı kurulamıyor kurulamıyor hatası gelecektir.

    Temel olarak bir siteye Yandex tarayıcı ile girmek istiyorsanız ve karşınıza veri güvenliğiniz tehlikededir hatası çıkıyorsa iki sebebi olabilir:

    • Site devlet kurumları tarafından engellenmiştir (Örneğin Wikipedia)
    • Site SSL ile ilgili sorun yaşıyor 

    SSL bir siteye güvenli bağlanmanızı sağlayan teknolojidir. SSL ile bilgisayarınız ve hedef site arasındaki veriler güvenli olarak iletilir. Eğer sitede SSL ile ilgili bir sorun varsa bu size hata olarak geri döner.

    Bu durumda sizin yapabileceğiniz başka bir şey yoktur. Önerim sorunun bunlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için başka bir tarayıcı ile veri güvenliğiniz tehlikededir hatası aldığınız siteye girmeyi denemeniz ve yapabilirseniz telefon ya da tablet gibi başka bilgisayardan da irmeyi deneyin hata alıyor musunuz bakın.

    Sorun devam ediyorsa site adı belirterek uzmanim.net'e sorabilirsiniz.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol