Veri Tabanında Kategori Alma

0

Veritabanında kategoriye ait haberlerin toplam sayılarını çekmek  istiyorum. İnner join mi kullanmalıyım yoksa ,haber eklenince kategori tablosundada bir adet haber sayılarını tutan bir alan açip eklenince haber sayısını  habersayisi=habersayisi+1 diye artırmalımıyım performans açısından hangisi iyi olur.

nisanci53 nisanci53 (13)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Veri tabanında kategoriye ait değerlerin toplamını hesaplamak için inner join kullanmak sizi performans açısından yavaşlatır. Bunun nedeni, her kullanıcı girişinde veya her sayfa yenilemede işlemin tekrar yapılması. 

    Ancak 'habersayisi=habersayisi+1' yöntemini kullanmak performansınızı arttırmak için daha akılcı olacaktır. Çünkü yalnızca yeni haber girildiğinde, toplam sayı güncellenir ve bu durum size hız kazandırır.

    damlakoc damlakoc (1391)
    8 yıl önce cevaplandı

    • o zamanda haber silinince veya haber pasif yapılınca bu seferde eksiltmek gerekiyor ama performans her zaman daha önemli nisanci53 8 yıl önce
    • Haber giren için zahmetli olsa da performansı hızlandırır. Cevabı doğru bulduysanız cevabımın yanındaki 'tik' butonuna tıklayarak doğrulayabilirsiniz. damlakoc 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol