video izleyemiyorum

0

internetten video izlememiyorum. film sitelerine giriyorum aciliyor ama filmler, diziler acilmiyor. virüs taraması yaptım bir iki virüs buldu temizledim ama videolar yine acilmiyor. video izleyemiyorum. Sizce sorun ne olabilir, çözüm için ne yapmalıyım?

ademcinar ademcinar (11)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Öncelikle telefondan mı yoksa bilgisayardan mı video izleyemiyorsun, bunu belirtseydin çok iyi olacaktı. Hem telefondan video izleyemiyorum hem de bilgisayardan video izleyemiyorum sorunları için iki çözüm yazdım.

    Telefondan video izleyemiyorsan çözüm için daha önce yazdığım şu denemeleri yapabilirsin:

    TELEFON: Video izleyemiyorum sorunun çözüm önerileri

    Telefonda internetten video izleyemiyorsanız bunun bir kaç nedeni olabilir. Genellikle karşılaşılan sorun videonun telefonun desteklemediği formatlarda internet üzerinde yayınlanıyor olmasıdır. Yine güncel olmayan tarayıcılar sorun çıkarabilir.

    Telefonda  izlemek istediğiniz video siteye eski bir teknoloji ile yerleştirilmiş olabilir

    Örneğin eğer video Microsoft Silverlight teknoloji ile web sitesine koyulmuş ise o zaman siz bu videoyu telefonda izleyemezsiniz. Silverlight eski ve telefonların desteklemediği bir teknolojidir.

    Yine video Adobe Flash ile siteye konulmuşsa bu videoyu da telefondan izleyemezsiniz. Telefona adobe flash player'in yüklenmesi gerekir. Ama Adobe Flash player çok fazla telefon bataryasını tükettiği için ve güvenlik sorunları olduğu için (telefona virüs bulaşmasına sebep olabiliyor) Samsung, Sony, HTC, Asus, LG gibi üreticiler tarafından Android'e yüklü olarak gelmiyor. Biz de telefonunuza Flash player yüklemenizi önermiyoruz.

    Fakat pek çok web sitesi, özellikle video barındıran haber siteleri gibi, telefonlar için özel uygulamlar sunarlar. Mutlaka internetten video izleyemediğiniz sitenin uygulaması var mı kontrol edin. Uygulamayı yüklediğinizde telefonda internetten videoları sorunsuzca izleyebilirsiniz.

    Telefondan internet üzerinden video izlemek istediğiniz site videoları HTML5  ile siteye yerleştirmiş ise o zaman sorun olmayacaktır ve videolar telefonda açılacaktır.

    Dizi sitelerinin çoğu artık videoları HTML 5 olarak web sitelerine yerleştiriyorlar. 

    Sorun web sitesinde olabilir, başka siteden telefonda video izlemeyi deneyin

    Ayrıca bazen sorun web sitesinde de olabiliyor. Örneğin Habertürk gibi haber sitelerindeki videolar bazın çok geç açılıyor bazen de hiç açılmıyor. Telefonda İnternetten video izleyememe sorunu sadece tek bir sitede mi yoksa başka sitelerde de var mı kontrol edin.

    Telefonunuza güncel bir tarayıcı yükleyin

    Yine tarayıcı sorunları telefondan video izleyememe sorununa yol açabilir. Bu durumda telefonunuza güncel bir tarayıcı yükleyin. Örneğin Google Chome yükleyebilirsiniz. Android telefon kullanıcıları bunu Google Play üzerinden, Iphone kullanıcıları bunu App Store üzerinden indirirebilirler. Güncel bir tarayıcı yüklemek telefonda internetten video izleyememe sorununu çözecektir.

    Android sürümünüz çok eski olabilir

    Telefonunuz çok eski bir android sürümüne sahipse (Android 4 öncesi) bu sorun yaratıyor olabilir. Güncelleme imkanı var mı diye üretici sitesini kontrol edebilirsiniz.Yukarıda en çok karşılaşılan Telefonda  video izleyemiyorum sorunlarının çözümlerini bulabilirsiniz. Bir şekilde yukarıdakiler size çözüm sağlamazsa ve Telefonda video izleyememe sorunu devam ederse telefon modelini belirterek bize sorabilirsiniz.

    PC / BİLGİSAYAR: Video izleyemiyorum sorunun çözüm önerileri

    Eğer bilgisayardan internet siteleri üzerindeki videoları izleyemiyorsanız aşağıdaki çözüm önerilerimi tek tek kontrol etmenizda fayda var.

    Ekran kartı sürücüsü güncel mi?

    Mutlaka ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. Eğer eski sürüm ve sorunlu bir sürücü kullanıyorsanız bu videolarda takılma, açılmama gibi sorunlara yol açar. Bu sebepten ekran kartı güncellemesi gerçekleştirin.

    Bilgisayarda güncel bir tarayıcı kullanın

    bilgisayarınızda Chrome, Firefox gibi güncel bir tarayıcı bulundurun. Bu tarayıcıların güncel sürümlerini mi kullanıyorsunuz kontrol edin.  Aynı zamanda bilgisayardan video izleyememe sorunu hem Chrome hem de Firefox tarayıcılarının ikisinde de var mı kontrol edin. Bazen tarayıcıdaki sorunlar videoların açılmasına engel olur.

    Başka bir dizi / film sitesini deneyin

    Dizi, film sitelerinin ömrü genelde çok kısa oluyor. Videonun yüklü olduğu sunucuda sorun olabilir. İzlemek istediğiniz dizi ya da filmi başka bir site üzerinden izlemeyi deneyin.  Çoğu zaman açılmayan videoların kaynağı videonun site üzerinden silinmesi oluyor.

    Youtube videoları açılıyor mu kontrol edin. Youtube videoları HTML 5 üzerinden servis edilir ve genede tüm güncel tarayıcılarda açılır.

    Flash Player'i güncelleyin

    Bazı siteler hala Flash teknolojisi ile yayın yapıyor. Flash artık güncelliğini yitirmiş bir teknoloji. Bu sebepten tarayıcılar bu teknolojiyi artık kullanmaya gayret ediyor. Adobe Flash Player indir adresinden güncel Flash playeri indirebilirsiniz.

    Tarayıcınızı sıfırlayın

    Bazen tarayıcı sorunları videolaeın açılmamasına sebep olabilir. Bu durumda ilk yapılması gereken tarayıcıların sıfırlanmasıdır. Sıfırlama işlemi tarayıcınızı fabrika ayarlarına döndürecektir.

    Herhangi bir video  / dosya indirme programı kullanıyorsanız kapatın

    Bazı dosya / video indirme programları videoların açılmasına engel olabilirler. Bir video ya da dosya indirme programı kullanıyorsanız bunu devreden çıkartın.

    Windows işletim sistemini güncelleyin

    Windows işletim sistemi kullanıyorsanız mutlaka sistem güncellemelerini yapın. Sistem güncellemeleri pek çok sorunu ortadan kaldırır. Bu sebepten sistem güncellemerinin eksiksiz yüklü olduğundan emin olun.

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

    • bilgisayarda yaşıyorum sorunu, hepsini deneyeceğim tşkr ademcinar 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol