Video Sinyali Yok Sorunu.

0

İyi günler. Bilgisayarımı bir süre açmadıktan sonra çok uzun bir süre değil bu açmaya çalıştığımda ekranda video sinyali yok uyku moduna geçiliyor yazısını gördüm. Ama bu sırada bilgisayar normal açılırmışcasına ses geldi. Sorunu çözmek için ram kartını söktüm başka porta taktım başka bir ram kartı denedim ekran kartını söküp biraz temizledikten sonra tekrar monte ettiğimde bu kez ekranda hem video sinyali yok yazısını gördüm hemde bilgisayar eskisi gibi açılır gibi olmadı sadece fan sesi geliyor bilgisayardan. Bu sorunu nasıl çözebilirim.

yusufcb yusufcb (30)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Video sinyali yok mesajının anlamı, ekran kartından monitöre video sinyali ulaşmıyor demektir. Ekran kartı slota tam olarak oturuyor mu bunu kontrol etmelisin.  Eğer ekran kartı hafif oynarsa veya slota tam oturmazsa Video sinyali yok mesajı ekrana gelir.

    Aynı zamanda RAM veya işlemci yerinden oynadıysa yine video sinyali gönderilemez.  Daha önceden ekrana görüntü geliyorsa ve RAM, ekran kartını söküp taktıktan sonra bu tür bir sorun ile karşılaştıysan, yerine tam oturmamış bir donanım birimi söz konusu olabilir.

    Eğer yapabilirsen anakartı da söküp sırası ile RAM, Ekran kartı gibi birimleri teker teker takıp sistemi yeniden toplayabilirsin. 

    Ayrıca anakartın kasaya kısa devre yapacak şekilde temas etmediğinden de emin ol.

    cemkara cemkara (4215)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol