Video ve oyunlarda ekranda karıncalanma sorunu

0

Başlıktaki gibi bi sorunum vak birkaç haftadır. Özellikle oyunlarda nesnelerin hareket etmesi ile görüntüyü çok bozuyor. Gtx 950m ekran kartım i5-4210H işlemcüm güncel. Ekran kartı ile ilgili olduğunu düşünüyorum ama driverlar güncel. Yardımcı olursanız sevinirim.

whitemacchiato whitemacchiato (25)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    GTX Ekran kartında kesinlikle böyle birşey olmaması lazım. Sen ekran kartı sürücüsü güncel ve problemsiz diyorsun ama yanılıyor olabilirsin. 

    Birincisi ekran kartını tamamen kaldırarak doğru sürücüyü yeniden araştırmalı ve bularak yüklemelisin.

    İkincisi eğer sistemde onboard ekran kartı ile birlikte iki ekran kartı mevcutsa mıutlaka Nvidia Denetim Masası ayarlarını kontrol etmeli ve gerekiyorsa bu arabirimden ayarları yeniden yapmalısın (Varsa onboard ekran kartı sürücüsünüde kontrol ederek gerekiyorsa bu sürücüyüde güncellemeli veya kaldırarak yeniden yüklemelisin). 

    Üçüncüsü Microsoft/Windows güncellemeleri eksikse gerekli güncellemeleri yapmalı, bu eksiklikleride gidermelisin.

    En son olarak eğer önceleri bu problem yoksa ve sonradan zuhur ettiyse (iki üç haftadan beri problem var diyordun herhalde) sistem geri yükleme yaparak sistemi problem öncesi bir zamana geri almayı denemelisin:

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Edit:

    Birde ekran çözünürlük ayarlarına bak, doğru (tavsiye edilen) çözünürlük seçilimi? Bazan herhangi bir sebeple bu ayarlar değişebiliyor. Böyle bir çözünürlük ayarları değişmesinin problem sebebi olması zayıf ihtimal olmak birlikte yinede bakılmalı, kontrol edilmeli.

    Edit 2:

     

    Resim iyi çıkmadı ama yine anlaşılıyor. Nvidia Denetim Masasında "Görüntü ayarlarını ön ayarla yap" ayarında "Gelişmiş 3 D ayarlarını kullan" ayarını seçersin.

    3 D Ayarlarının Kullanılması seçeneklerindede varsayılan "Otomatik seç" olmalıdır ama sen yine deneme yapmak için bir süre Nvidia işlemcisini (ekran kartını)seçili hale getir ve öyle kontrolleri yap bakalım.

    PhysX Yapılandırması ayarlarındada "Otomatik seç" seçili olmalıdır ama buda deneme için "Geo Force - Nvidia ekran kartı" seçilebilir.

    Birde sistem geri yüklemesi yapabilirsin demiştim. Eğer iki-üç hafta öncesine ait bir geri alma noktası varsa sistemi o tarihlere geri alarak uğraşmadan problemi düzeltebilirsin. Yoksa, diğer çözüm tavsiyeleri ile yola devam edersin.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • @temmuz evet 2 ekran kartı mevcut laptop oldugu için. İntel hd graphics 4600 var ama control panelden device manager ile de kontrol ettim, manuel olarak da sitelerinden kontrol ettim güncelller ikiside. Kısa bir süre öcne nvidia'nın driverını kaldırıp tekrar yükledim. İki ekran kartı arasındaki arabirim ayarları demişsiniz de onu nasıl yapabilirim acaba? whitemacchiato 7 yıl önce
    • Bir daha bakarsın mesajıma. temmuz 7 yıl önce
    • En son olarak PhysX Yapılandırması ayarları ile ilgili bir ilave daha yaptım. temmuz 7 yıl önce
    • @temmuz Çok teşekkürler. Ayarları yaptım. Düzeldi galiba. Tekrar teşekkür ederim. whitemacchiato 7 yıl önce
    • Dilerim düzelmiştir, geçmiş olsun. temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol