Videoda görüntü bulanıklıgı

0

Merhaba arkadaşlar. Netten veya VLC gibi herhangi bir video oynatıcısından video izlerken resimde gördüğünüz gibi boğuk bir görüntü alıyorum. Sadece siyah renklerde oluyor. Ekran kartım güncel. Kaldırıp tekrar da kurdum. Nvidia denetim masasındaki bütün ayarları da denedim ama düzeltemedim. Oyunlarda veya bilgisayar arayüzünde herhangi bir problem yok. Şimdiden teşekkürler.

videoda görüntü bulanıklığı

whitemacchiato whitemacchiato (25)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Bu bazen bende de oluyor. Genellikle video geçişlerinde ve böyle koyu bölgelerde yaşanıyor. Muhtemelen bilgisayarın Full HD değil, yani monitörün çözünürlüğünden kaynaklı olabilir. Ayrıca açmaya çalıştığın videonun bitrate değeri de bunu etkileyebilir.

    Çözünürlüğü yüksek ama kalitesi düşük bir video böyle sorunlara yol açabilir. Bak mesela aynı videoyu mümkünse Full HD ekranı olan bir telefonda aç, sorun olmadığını göreceksin. Buna yapacak pek bir şey yok. Büyük oranda bilgisayarımızın çözünürlüğünden kaynaklanıyor.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Ekran çözünürlüğüm 1080p. ve Youtube da full hd video izlerkende böyle oluyor. Belki de driverı kaldırıp bir eskisini kursam düzelir bi bakayım. whitemacchiato 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol