Videodaki altyazıyı alıp altyazısız halindeki aynı videoya eklemek

0

Merhabalar, elimde çeşitli sayıda aynı videoların altyazılı ve altyazısız ham şekildeki halleri var. Altyazısız olanların kalitesi daha yüksek ve de aşağıda paylaşacağım üzere altyazılı olan hallerinde sonradan eklenmiş türkçe altyazı ile ingilizce altyazılar birbirlerini bazen kesebiliyorlar. Benim istediğim bu videolardaki türkçe altyazıyı ayırıp altyazısız olan haline ekleyebilir miyim?


Videolardan Örnekler:

Video 1:

Video 2:

Ayrıca altyazılar eklenirken Hardsub ve Softsub olarak ikiye ayrılıyormuş. Softsub olursa altyazıların alınması daha kolaymış ancak Hardsub olduğu takdirde gömülü olarak geliyormuş bunların alınması daha zormuş ve farklı yollar uygulanıyormuş. Gömülü şeklinde gelenlerde kendi içinde Embedded ve Forced olarak ikiye ayrılıyormuş, forced olursa çok çok zormuş ayırması piksellere işleniyormuş altyazısı. Sorum şu olacak elimdeki videoların altyazı türlerini nasıl anlarım Hardsub veya Softsub mu şeklinde ona göre bir karar vereceğim uğraşıp uğraşmama tarzında.

Videolar mp4 formatında ve bilgileri şu şekilde:

 

 

 

noobxx noobxx (25)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Alt yazının nasıl eklendiğini anlamayı bilemiyorum ama subtitle extractor tarzı uygulamaları deneyebilirsin. İstersen videoyu bir yere yükleyip linkini paylaş, ben de uğraşayım. Belki yapabiliriz.

    omercik omercik (9418)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Hardsub denene yöntenme eklenmiş alt yazıları çıkarmak mümkün değil. Elbette farklı şekillerde yapılabilir ama video da bozulmalara sebep olur. Şöyle düşün Hardsub denen yöntemle yazı videonun içine gömülüyor ama dijital ve ayrı olarak değil. Direk framelerin üzerine basılıyor watermark gibi. Zaten bu yönten videonun anasını bellediği için çok tercih edilmez.  

      http://www.aegisub.org/ burada bi program var. Bu alt yazı sökmek içinde kullanılabiliyor. Ama Softsub olan dosyalar MKV uzantılıdır. Bunun dışında örneğin MP4 uzantılı dosyada doğrudan alt yazı varsa bu hardsub'dır.

      Basitçe dosya uzantın MKV ise ve alt yazı görünüyorsa bundan alt yazıyı sökebilirsin.

      Bu konuda uzman değilim meraktan senin gibi bir alt yazı çıkarma işine bulaşmıştım işte o zaman bunları öğrendim.  Şirketimizin genel müdürü sağ olsun böyle bir iş kitlemişti bana. Baya uğraştım. Sendeki gibi hardsub dı olmadı. 

      murat murat (12492)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol