Videoya altyazı nasıl gömerim?

0

VLC'den açıp sağ tıklayıp altyazı seçmeli değilde direkt videonun içine altyazıyı hard gömmek istiyorum. Bunu yapabileceğim en iyi program hangisi? Handbrake ve HD Video Converter Factory Pro denedim ama altyazı bir tuhaf oluyor.

treajen treajen (43)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Herhangi bir altyazı dosyasına ihtiyacım olmasın diyorsan bu imkansız, filmin kendisinde altyazı yoksa mecbur altyazı dosyalarına ihtiyaç duyarız. Ama altyazı dosyasını VLC'ye tanıtmanın daha kolay bir yolu var. Şöyle ki, altyazı dosyası ile videonun adı (uzantısı değil) aynı olunca ve her iki dosya aynı klasörde olunca VLC o videoyu açtığın zaman altyazıyı otomatikmen alıyor. Böyle yapabilirsin, sağ tıklayıp altyazı ekle demene gerek kalmaz böylelikle...

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      VidCoder adlı programı deneyebilirsin, Türkçe destekli ücretsiz. Videoyu programa sürükle bırak ve altyazı ekleme seçeneğinden .srt altyazı dosyasını seç. Hata verirse .srt dosyasını notepad ile açıp kodlama= UTF-8 olarak farklı kaydet (Uzantısı yine .srt olmalı). Sonra video dönüştürme işlemini başlat altyazı yeni videoya gömülü olacaktır.

      muvel muvel (332)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol