Virtualbox 64 bit seçenekleri göstermiyor. Sadece 32 bit seçenekler var sorunu

0

Kali linux iso dosyasını indirdim. virtual box kurdum, extension pack kurdum. şimdi kali linux 64 bit açıcam ama 64 bit gözükmüyor.google da araştırdım Hyper-V ve İntel Virtualization Technology'yi devre dışı bırakmak gerektiğini okudum. Virtualization Technology'i biostan devre dışı bıraktım ancak "Windows Özelliklerini Aç/Kapa" kısmında Hyper-V yok. W7 kullanıyorum ve Hyper-V yi hiçbir yerde bulamadım. Bir kaç cmd komudu ile devre dışı bırakılabiliyormuş. Denedim pcyi yeniden başlattım ve yine 64 bit gözükmedi. Ne yapmalıyım ?

egesacinti egesacinti (39)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer VirtualBox sadece 32 bit kurulum seçeneklerini gösteriyorsa;

    • Bilgisayarının 32 bit olabilir. Yani X86 işlemci, anakart sahibisindir. 32 bit Windows kullanıyorsundur. Eğer 64 bit bilgisayarın varsa
    • BIOS üzerinden Donanım sanallaştırma (Hardware virtualization) açık olmalı.

    Bilgisayarının BIOS bölümüne girmen gerekiyor. Bunun için bilgisayarını kapat ve daha sonra açar açmaz DEL tuşuna ya da F2 tuşuna bas. BIOS'a girmek için gerekli tuş ilk açıldığında ekranda yazar " Press Del key to enter BIOS" gibi bir şey yazar.

    Intel işlemci kullanıyorsan BIOS bölümünde VT-x (Intel Virtualization Technology) ve VT-d olarak bir seçenek görürsen bunları aç. (Enabled)

    BIOS VT VTD kapatma
    AMD işlemci kullanıyorsan BIOS'ta AMD SVM (Secure Virtual Machine) bul ve aç.

    Ayrıca  Denetim Masasında Windows özellikleri aç veya kapat bölümünde Hyper-V seçili olmamalı. Bundan emin ol. Yani Hyper-V yüklü olmamalı.

    Pardon Windows 7 için sorduğunu yeni fark ettim. Hyper-V Windows7 de yok. Bu yüzden bu kısmı geç.  Bilgisayarın 64 bit mi emin misin? Anakart marka modelin nedir?

    hakan hakan (15424)
    3 yıl önce cevaplandı

    • biosta " Donanım sanallaştırma (Hardware virtualization) " tarzı bir şey göremedim. Söylediklerini yaptım W7 64 Bit kullanıyorum intel kullanıyorum. "Windows Özelliklerini Aç veya Kapa" kısmında Hyper-V yok. yani devre dışı olmasını bırak gözükmüyor bile ama halen virtual boxta 64 bit gözükmüyor egesacinti 3 yıl önce
    • @egesacinti anakart marka modelin nedir? BIOS goruntulerini yollar misin? Virtualization diye de olabilir hakan 3 yıl önce
    • Anakart marka modeli : https://prnt.sc/t5n9kz BIOS Görüntüleri : https://prnt.sc/t5nneu egesacinti 3 yıl önce
    • Hocam başka bilen birisi yok mu koca sitede lütfen yardımcı olun. egesacinti 3 yıl önce
    • @egesacinti kusura bakma şehir dışındaydım. Sorun devam ediyor mu? hakan 3 yıl önce
    • Ediyor hocam @hakan egesacinti 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol