VirtualBox kurulumu

0

Hayırlı günler Oracle VirtualBox kuracağım ama internette araştırınca ekşisözlük'te birkaç tane yorum gördüm. "Gerçek harddisk üzerindeki işletim sistemini de çalıştırabilmekte" "Eğer bilgisayarınızda tek işletim sistemi varsa sanal makineyle bu işletim sistemini çalıştırmanız önemli veri kaybına ve sistem çökmesine sebep olabilir. Eğer bilgisayarınızda birden fazla birden fazla işletim sistemi varsa sanal makinede çalıştıracağınız işletim sisteminin olduğu sürücüyü önce unmount edip sonra sanal makinede bu işletim sistemini çalıştırmanız veri kaybı ve sistem çökmelerini önlemek için faydalı olabilir. "bir diski unmount etmeden paylaşılan klasörlerden kaldıramazsınız, işletim sistemlerinin force unmount'unu bir türlü desteklemez bu." Gibi yorumlar gördüm. Bu yazılarda ne anlattıklarını çözemedim, önce bi işlem mi yapmak lazım diye arada kaldım. Bi de uzmanım.net YouTube kanalındaki VirtualBox kurma videosunu izlerken, "Bunu yüklemeden önce bilgisayarımızı bunun için yapılandıracağız." diye bir cümle geçiyor. Kurmadan önce C ya da D'ye bi işlem yapmak lazım mı emin olamadım. İnternette de tam o şekil bi uyarıya denk gelmedim.

balboa135 balboa135 (16)
1 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Üşenmedim. Ekşisözlükte yaza virtualbox yorumlarına baktım. Senin sanırım bu konuda biraz kafan karışmış. Yorumlar da birbirine girmiş.

    Virtualbox kurulumundan önce bir işlem yapmana gerek yok. uzmanim.net Youtube videosunda tüm aşamaları anlatmıştım. O adımlar dışında bir işlem yapmana gerek yok.

    Kurmadan önce C ya da D sürücünde hiç bir işlem yapmana gerek yok. Oracle Virtualbox'ı normal bir program gibi kurman yeterli. Zaten tüm işi, sanal makina oluşturma ve yönetme kısmını Virtualbox yapıyor. 

    VirtualBox bilgisayarındaki işletim sistemine de zarar vermez. Zaten normal bir kullanıcı için virtualbox kullanmaktaki temel amaç normal çalışan işletim sistemin işleyişine devam ederken farklı işletim sistemlerini deneyimlemek.

    alattin alattin (16999)
    1 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol