Visual Basic ve Delphi ile program yazsam sorunsuz (Telifsiz) dağıtabilirmiyim?

0

Visual Basic ve Delphi ile kodlama/program oluşturmayı öğrendim. C++ Builder ve diğerlerinde ise zorlandım açıkçası. Şimdi merak ettiğim mesela bir şifreleme programı yazsam, bahsettiğim VB veya Delphi ile olacak, bunu ücretsiz olarak nette kullanıma sunmak istiyorum. Bu program editörlerinin sahipleri ile  bir telif sorunu yaşarmıyım?

Not: Visual Basic 'in eski versiyonu VB 6.0

       Yine Delphi'nin eski versiyonları Delphi 6 / Delphi 7 ile de yazabilirim, acaba onlarda şansım artartmı.

muvel muvel (332)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Yanlış anlamadıysam, yazdığın programı ücretsiz şekilde dağıtmayı planlıyorsun ve programı geliştirirken kullandığın IDE'lerden dolayı lisans sorunu yaşar mısın bunu merak ediyorsun.  

    Eğer geliştirdiğin ve dağıttığın programın içinde lisans gerektiren bileşenler yoksa hiç bir sorun yaşamazsın.  Örneğin programlarda kullanılan ücretli lisans gerektiren kullanıcı arayüzü bileşenleri var. Bunları kullanmadıysan standart IDE içindeki bileşenleri kullandıysan hiç bir sorun yaşamazsın.

    Lisans gerektiren bileşenlere örnek: https://www.devexpress.com/

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Bahsettiniz standart IDE'de, Window'un "Dosya Aç / Dosya Kaydet" (VB'de kullandığım CommonDialog) bilşeni varmı acaba? Çünkü yazdığım programda standart textbox / button dışında ekstradan sadece bunu kullandım, başka bir bilgisayarda programı çalıştırınca hata aldım (..imzasız şeklinde..tam hatırlayamadım iletiyi kusura bakmayın) Veridiğiniz linke baktım bu bileşenin geliştirilmişini yapmışlar ondan bahsetmişler ama net bir şey yok yada ben göremedim. Yani standart WinForms File Dialog bileşeninde hata aldım VB ile yazdığım programda, bunun bir çaresi var mı yoksa Delphi ile yazsam hata vermese olurmu yola Delphi ile mi devam edeyim, teşekkürler.@alattin muvel 5 yıl önce
    • Sen özellikle yüklemediysen bu tür lisans gerektiren bileşenler yoktur. Standart Winforms bileşenlerini gönül rahatlıgıyla kullanabilirsin. Hatanın sebebi başkadır. Hatayı tam olarak görebilirsem yorum yapabilirim. Delphi ile rahatsan onla yaz hangi dille rahat ediyorsan onunla yaz. En azından ben öyle yapıyorum :) alattin 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol