Visual studio Kurulum hatası (Setup Blocked)

0

11. Sınıf Web & Tasarım alanında okuyan bir öğrenciyim. geçen seneden beri visual studioyu bi türlü bilgisayarıma kuramadım. Geçen sene öyle böyle geçti. Ama bu sene bana çok lazım. Bize web tasarlamada proje verildi. Web sitemin anasayfası nerdeyse bitti. Linkler için asp.net'in masterpage özelliğini kullanmam gerek. Ve ilerde daha çok özelliğini kullanmak zorunda kalacağım. 

Öncelikle visual studio 2015 versiyonunu kurduğumda"This version of visual studio requires a computer with a newer version of windows."  Ve “Windows Program Compatibility mode is on. Turn it off and then try Setup again.” Hataları alıyordum. Bir kaç yerde (yabancı kaynaklar da dahil) çözüme dair araştırmalar yaptım. Bana çözüm olarak Windows service pack1(windows6.1-KB 976932-x86) yüklemeyi gösterdiler.Onu indiridim. Onun kurulumun da da hata ile karşılaştım. Zaten bazı Windows güncellemeleri hep hatalarla sonuçlanıyor bilgisayarımda.

Son olarak,  asp.net'i ve diğer web araçlarını rahat kullanabileceğim başka editör var mı?

thevcrowley21 thevcrowley21 (3)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    This version of visual studio requires a computer with a newer version of windows. hatası alıyorsan öncelikle ya uyumsuz bir windows sürümüne sahipsin ya da güncellemelerinde ciddi eksikler var demektir.

    Benim önerim eğer Windows güncelleştirmelerini yükleyemiyor ve sürekli hatalar alıyorsan bunları düzeltmeye uğraşmak yerine temiz Windows kurulumu yap. Daha sonra da Windows güncelleştirmelerini yükle.  Sonrasında Visual Studio rahatlıkla yüklenir.

    asp.net'i kullanabileceğin en iyi editör Visual Studio'dur.  Başka bir editör araman hata olur. Visual studio diğer editörlere benzemez. İşini çok kolaylaştırır.

    Bilgisayarı forlatmayamam dersen Windows update sırasında karşılaştığın sorunları paylaş arkadaşlar yardımcı olur, birlikte çözeriz.

    alattin alattin (16984)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Herşey için teşekkürler. Güncellemelerden kaynaklandığını anlamıştım ama tam netlik kazandıramadım. Şimdi işler netleşti. Bilgisayara format atmayalı 1 , 1 bucuk sene kadar oldu. Bilgisayarı formatlamaya gerek kalmadı. Windows üzerinde, uzun araştırmalar sonucu bir takım ayarlamalar yaptım ve güncellemeleri tekrar indirdim. 1 güncelleme dışında hepsi kuruldu. Sonra yeni visual studio 2015 iso dosyası indirdim. bu süreçte microsoftun virus yazılımını kapalı tuttum. kurulumu yaptım. bir kaç ufak hata daha aldım. onları da çözdüm. şimdi kurulum tamamlandı. Sonunda kullanabiliyorum. Geç olsun da güç olmasın demişler :) tekrardan teşekkürler. thevcrowley21 6 yıl önce
    • @thevcrowley21 sorunu çözmene sevindim :) alattin 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol