VoLTE nedir, nasıl kullanılır? VoLTE ne işe yarar?

0

Telefonumda mobil veri açıkken üst kısımda VoLTE yazıyor. VoLTE nedir? VoLTE yazması ne anlama geliyor?

VoLTE ne işe yarar?

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    VoLTE teknolojisi nedir?

    VoLTE (Voice over LTE) teknolojisi, basitçe 4G'nin geliştirilmiş halidir. Bilindiği üzere 4.5G teknolojisi özellikle mobil internet konusunda baya bi avantaja ev sahipliği yapıyor. İşte VoLTE, 4.5G'nin sağladığı üstün avantajların karşılığını telefon görüşmelerinde de kullanıcılara sağlıyor.

    VoLTE teknolojisinin sağladığı en büyük avantaj telefon görüşmesi yaparken aynı anda mobil internetin de kullanılabiliyor olması. Çoğu kişi farketmiştir normalde telefonda konuşurken mobil internet kesiliyordu ve o an arka planda internetle bir şey yapıyorsanız her ne olursa olsun aniden yaptığınız işlem duruyordu. Ancak VoLTE teknolojisiyle beraber artık böyle bir problem söz konusu değil. VoLTE sayesinde telefonda konuşurken mobil internetimizi kullanabileceğiz.

    VoLTE teknolojisinin sağladığı bir başka avantaj da ses kalitesi tarafında oluyor. VoLTE, telefon görüşmeleri esnasında teknik olarak HD+ seviyesinde ses kalitesi sağlıyor. Bunun anlamı şu: Facebook, Messenger, WhatsApp gibi platformlarda sesli görüşme yaparken hissettiğimiz o kaliteli ve temiz sesin aynısını normal telefon görüşmesi yaparken de alacağız.

    Bunlara ek olarak VoLTE teknolojisi sayesinde telefon görüşmesi yaparken konuşmaya çeşitli öğeler dahil edilebiliyor. Örneğin konum ekleme sayesinde, biriyle konuşurken eğer karşı tarafın sizin nerede olduğunuzu bilmesi gerekiyorsa hızlıca konum ekleyerek ona konumunuzu bildirebilirsiniz.

    VoLTE teknolojisi telefonlarda nasıl kullanılır?

    VoLTE'yi kullanabilmek için her şeyden önce telefonunuz ve kullandığınız operatör (Turkcell, Vodafone gibi) VoLTE'yi desteklemeli ve hattınız için aktifleştirmelidir. Telefonunuzun VoLTE desteği olup olmadığını bilmiyorsanız uzmanim.net'e sor linkine tıklayarak bize sorabilir ve en kısa zamanda öğrenebilirsiniz.

    Bunun yanında bir de hattınızın (yani SIM kartınızın) VoLTE özelliği de aktif olmalıdır. VoLTE nasıl aktif edilir bilmiyorsanız aşağıda linklere tıklayarak VoLTE nasıl etkinleştirileceğini öğrenebilirsiniz.

    Turkcell VoLTE nasıl aktif edilir?

    Vodafone VoLTE nasıl aktif edilir?

    (Avea) Türk Telekom hattında VoLTE nasıl aktif edilir?

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol