VPN interneti yavaşlatır mı?

0

Avira Phantom VPN ücretsiz olarak indirilebiliyor. Eğer Avira kampanyasına katılsam ve Avira Phantom VPN indirsem sorun olur mu?

ESET kullanıyorum onunla çakışır mı? Ayrıca netimi yavaşlatır mı?

givozip givozip (0)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Evet, internete VPN sunucuları ile çıkış yapmak hızı bir miktar azaltabilir ve bu hız düşmesi kullanılan VPN bağlantısına (sunucularına) göre değişiklik gösterir. Birinde daha az ve diğerinde daha çok olabilir. Ama genel olarak bu hız düşmesi değişik miktar ve ölçülerde olmak üzere bütün VPN uygulamaları ile bağlantılarında görülür.

    Diğer sorun (bunun için ayrı bir konu açmalı ve oradan sormalıydın) ise hatalı. Şöyle, paylaştığın link bir VPN download (yada üyelik, abonelik) linki değil, Avira Free Security Suit antivirüs programının dağıtım, paylaşım linkidir ve bir kampanya falan olmayıp normalde free (ücretsiz) bir program dağıtımıdır; senin belirttiğin VPN ilede hiç bir alakası yoktur. Almancam falan yok ama sitedeki görünüm genel olarak bu şekilde anlaşılabiliyor.

    Sistemde Eset antivirüs kullandığına göre senin ayrıca bu antivirüse ihtiyacın yok ve zaten bir sistemde iki adet antivirüs olmaz, çalıştırılmaz. Aksi halde bir takım problemler ortaya çıkar.

    Ama Eset'i sistemden kaldırırsan onun yerine Avira Free Antivirus programınıda yükleyebilirsin:

    Avira Free Antivirus 2017 (tıkla)

    Lintkte programa ait bilgiler ve eğer yüklenecek olursa programın arabirimide Türkçedir (Böyle olması kullanımı kolaylaştırır).

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Yani hem ESET hem VPN olmaz diyorsunuz? Sağ olun. givozip 6 yıl önce
    • Hayır onu demiyorum, hem ESET hem VPN olur. Senin ben mesajında değiştirme olmadan öncesine göre sana cevap yazdım, seni orada belirtilenlere göre bilgilendirmeye çalıştım. Mesajının ilk halinde verdiğin link Almanca bir sayfaydı ve Avira free antivirüs paylaşım linkiydi. Konu muhtevası sonradan değiştirilmiş. Ben konunun ve sorunun ilk haline göre cevaplamış ve bir sistemde iki antivirüs programının olamayacağını (ve VPN sunucularının genel olarak hız yavaşlamalarına yol açtığını) belirtmiştim. Yoksa elbetee VPN ile Antivirüs programı bir arada kullanılabilecektir ve zaten öylede olmalıdır. Herhalde şimdi anlaşılmıştır (Bana bir çok şey yazdırdın). @givozip temmuz 6 yıl önce

    0

    VPN teorik olarak interneti yavaşlatır. Çünkü seni gitmek istediğin siteye belirlenen sunucudan bağlayacaktır. Yani sen facebook.com'a gitmek istiyorsun diyelim, VPN'siz gitmek istediğinde direkt olarak facebook.com sunucularına bağlanırsın. Ama VPN açıkken önce o seçilen sunucuya bağlanırsın, daha sonra o sunucu seni facebook.com'a bağlar. 

    VPN internette bir nebzede olsa yavaşlama mutlaka yapacaktır. 

    Eğer crack falan değilse antivirüs yazılımları tarafından kötü olarak algılanmaz ve rahatça kullanabilirsin. 

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Peki ben bunu alsam aktif etmesem arada bir çalıştırsam öyle pasif dursa sorun olmaz değil mi? givozip 6 yıl önce
    • Hayır herhangi bir sıkıntı çıkmaz. İstediğin zaman kullanabilirsin. @givozip omercik 6 yıl önce
    • Sizi son kez rahatsız etsem? Zemane Antimalware ile ESET çatışır mı? givozip 6 yıl önce
    • Hiç denemedim ama denemek lazım. Çakışmasa bile 2 tane antivirüs yazılımının bilgisayarda bulunmasına hiç gerek yok. @givozip omercik 6 yıl önce
    • Ben geçen sene Antilogger ile ESET kullandım, bir sorun görmedim. Ama kararım ESET olur, birini seçecek isek givozip 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol