VPN konumu şuanda sağlanamıyor hatasının çözümü nedir?

0

Opera VPN açmak istediğimde VPN simgesi sarı renkte kalıyor. Bağlanıyor yazıyor ama Opera VPN bağlanmıyor. VPN simgesine tıkladığımda VPN konumu şuanda sağlanamıyor. Lütfen aşağıdan yeni  bir tane seçin yazıyor. Opera VPN konumu şuanda sağlanamıyor hatasının çözümü nedir?

hakan hakan (15394)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    VPN konumu şuanda sağlanamıyor hatasının çözümü:

    Opera tarayıcısı kendi içinde yerleşik bir VPN uygulaması barındırır. Bu sayede başka VPN yazılımına gerek duymadan Opera VPN ile açılamayan, engelli sitelere girmek mümkün olur.

    Opera VPN farklı sunucular üzerinden hizmet verir. Bu sunucular farklı ülke, bölgelerde yer alır. Opera bizim için en uygun VPN konumunu ayarlar.  Zaman zaman Opera VPN bağlanıyor ekranında kalıp VPn konumu şuanda sağlanamıyor hatası verebiliyor.

    Opera VPN bağlanıyor sorunu

    VPN konumu şuanda sağlanamıyor çözüm 1: Sanal konumu değiştirin.

    İlk olarak yukarıdaki pencereden En uygun konum yerine diğer konumları seçmeyi deneyin. Avrupa, Asya ve Kuzey ve Güney Amerika konumlarını sırası ile deneyin. Çoğu zaman VPN sunucuları yoğunluktan dolayı teknik sorunlar yaşarlar. Bu durumda farklı VPN sunucuya geçmek gerekir. 

    Bir VPN sunucu çöktüğünde o VPN sunucuya bağlanmak mümkün olmaz.  Bu durumda mutlaka diğer VPn sunucuları Sanal Konum üzerinden değiştirmeyi deneyin.

    VPN konumu şuanda sağlanamıyor çözüm 2: Antivirüs programını geçici olarak kapatın.

    Bazı antivirüs programları VPN'in oluşturduğu şifreli trafiği analiz etmek isterler. Şifreli bağlantı taraması veya Kriptolu bağlantı taraması veya SSL taraması olarak geçen bu özelliği devreden çıkartmak gerekir. Sorun antivirüs programından mı kaynaklanıyor anlamak için antivirüs programınızı geçici olarak devreden çıkartın. Antivirüs programını geçici olarak kapattığınızda sorun çözülüyorsa o zaman Antivirüs programı içinde bulunan  şifreli bağlantıları tarama seçeneğini açmak gerekir. Bu her antivirüste farklı bir yerdedir. Sorununuz bir antivirüs programıysa bunu bize yazarbilirsiniz size nasıl kapatmanız gerektiğini anlatırız. 

    Yine Güvenik Duvarı ya da Firewall kulllanıyorsanız bunu kapatmayı deneyin.

    VPN konumu şuanda sağlanamıyor çözüm 3: Opera VPN sorun yaşıyor olabilir

    Opera VPN zaman zaman sorun yaşar ve bağlantı sorunları oluşur. Bu durumda sizin yapabileceğiniz bir işlem yoktur. Opera bunu fark ettiğinde düzeltecektir. 

     

     

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol