VPN veya DNS Kullanamıyorum

0

Merhabalar, internet servis sağlayıcımı değiştirdikten sonra oldukça garip bir hata ile karşılaşmaya başladım yaşadığım sorun şu şekilde;
DNS ve VPNler hiç bir şekilde çalışmıyor fakat gel gelelim, daha önce ki internet servis sağlayacım da bu gibi bir problem yaşamıyordum şuan sadece VPN olarak Opera'nın kendi VPN'ini kullanabiliyorum oda oldukça yavaş. Sorun hakkında müşteri hizmetlerini aradığımda kendileri ile ilgili olmadığını bildirip geçiştirdiler. Yardımcı olabilirmisiniz lütfen.

ciddibiri ciddibiri (9)
5 yıl önce sordu

  • Tüm cihazlar'da aynı'mı @ciddibiri darkcrak 5 yıl önce
  • Evet aynı hiç bir değişiklik yok. Farklı bir program dahi kurulmadı. @darkcrak ciddibiri 5 yıl önce
  • Modeminin markası ne bu arada yazdığında cümlenin sonuna @darkcrak ekler misin ? darkcrak 5 yıl önce
  • HUAWEI HG255S modem markası ve modemi hocam. @darkcrak ciddibiri 5 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

Şimdi altın değerinde bir bilgi paylaşayım: Bazı servis sağlayıcılarda bazı VPN servisleri çalışabilir. Bazılarında çalışamaz. Neden? 

Çünkü, her servis sağlayıcı yasaklamaları kendi sistemlerine uygun olarak gerçekleştirir. Servis sağlayıcılara denir ki örneğin VPN servislerini yasakla. Servis sağlayıcı da keşfettiği VPN servislerini engellemeye başlar. Fakat süreki yeni VPN servisleri çıkar. Servis sağlayıcılarının bunun hızına yetişmesi mümkün değildir. Bazıları biraz daha işgüzardır ve günlük yasaklı listelerine yenilerini ekler. Bazıları biraz daha ağırdan alır. Bu durum hatta servis sağlayıcının bulunduğu konuma göre bile değişebilir. Örneğin siz X ilindesiniz VPN çalışmıyor fakat aynı internet servis sağlayıcıyı kullanan Z ilinda yaşayan başka kişi bu VPN servislerini kullanabilir.

Hiç bir servis sağlayıcı "kardeş biz bunu yasakladık boşuna kasma" demez. Bizle ilgisi yok derler.  Daha önceki servis sağlayıcında sorun yoksa ve opera VPN çalışıyorsa durum senlik değil. Baya baya kullandığın internet servis sağlayıcı yememiş içmemiş VPN servislerinin çopunu yasaklamış demektir. VPN üstadı @farurhenho  bey size çalışan bir kaç VPN önerebilir. Kendisi bu konuda üstaddır. Bir de onları denersin.

murat murat (12492)
5 yıl önce cevaplandı

    0

    Psiphon Windows sürümü şu an çalışıyor.

    Bilgisayarına Psiphon VPN'i buradan indirebilirsin: https://psiphon3.com/psiphon3.exe

    Bunu ben denedim, çalışıyor sıkıntı yok.

    Eğer hala olmazsa bir de uzmanim.net'te daha önce çözümünü paylaştığım VPN'siz yasaklı sitelere girmeyi de yapabilirsin. Hatta ben bunu öneririm çünkü internetin yavaşlamıyor hem de yasaklı sitelere girebiliyorsun.

    Nasıl yapılacağını buradan öğrenebilirsin: VPN'siz yasaklı sitelere giriş nasıl yapılır?

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Deneyecem hocam teşekkürler fakat psiphon3 de avg virüs tanımladı olarak gösterip girişi engelliyor ne yapabilirim bu konuda? ciddibiri 5 yıl önce
    • Antivirüs yazılımlarının hassaslığından kaynaklı böyle durumlar olabiliyor. Psiphon'u kullanacağın süre zarfında antivirüsü devre dışı bırakabilirsin herhangi bir güvenlik problemi yok Ben yıllardır kullanıyorum. @ciddibiri omercik 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol