We reset your PayPal password

0

Paypal'e kayıtlı email adresime We reset your PayPal password başlıklı ve içeriği şu şekilde olan bir mail geldi:

Your password has changed

 

At PayPal, your security is a top priority. As part of our routine monitoring, we discovered a list of email addresses and passwords on the web. While the list is not related to PayPal, we know that it is common practice to use the same email and password across various websites. It is possible that your email and password may have been on the list. We’ve taken extra precaution to confirm that your PayPal account is secure and have assigned a temporary password to your account.

You will need to reset your password to access your PayPal account. To reset a new password:

Bu mail gerçek mi, bu mail ne anlama geliyor?

 

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer email kutunuza We reset your PayPal password başlıklı ve göndereni service@intl.paypal.com olan bir email geldiyse Paypal parolanızı değiştirmiş demektir.

    Bu gerçek bir maildir. Scam veya phising değildir.  

    Bu uyarıyı almanızın sebebi e-mail adresiniz hack edilen, hesap bilgileri ele geçirilen bir web sitesinde bulunmuş demektir. Olayın paypal ile alakası yok fakat paypal bu liste üzerinde sizin email adresinizi görmüş ve hack edilen sistemdeki parola ile paypal parolanız aynı olabilir ihtimali üzerinden şifrenizi değiştirmiştir.

    Geçtiğimiz günlerde Quora adlı uygulama hack edildi ve 100 milyon kullanıcı verisi saldırganlar tarafından ele geçirildi. Örneğin benim Quora 'da kayıtlı email adresim ile paypal email adresim aynıydı ve bu gün paypal üzerinden böyle bir email aldım. Eğer sizde bu günlerde paypaldan böyle bir email alırsanız ve Quora kullanıyorsanız maili almanızın sebebi budur.

     

    Önerim Quora içinde kullandığınız şifrenizi başka yerlerde kullanıyorsanız mutlaka değiştirin.  Quora bu şifrelerin şifreli bir şekilde veritabanında tutulduğunu açıkladı ama şifrelem seviyesinin ne olduğu konusunda bir fikir yok. Bu sebepten siz tedbiri elden bırakmayın ve parolanızı mutlaka değiştirin. Mümkünse her siteye farklı şifre verin.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol