Web sitelerinin kazançlarını kontrol edebileceğimiz bir site veya uygulama var mı?

0

Dünyadaki ve türkiyedeki web sitelerinin ne kadar kazandığını görebileceğimiz bir web site veya uyguma veya herhangi bir göz atabileceğimiz mecra var mı? şimdiden teşekkürler

kobra7 kobra7 (1)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Kendileri belirtmediği sürece mümkün görünmüyor. Bazı siteler olabilir reklam başına kaç para kazandığı ancak buda doğru sonuca ulaştırırmı bilemiyorum.

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu siteyi kaç kişi görüntüledi yani bu siteye kaç kişi girdi, Hangi ülkeden fazla kullanıcı görüntüledi vb. faaliyetleri gösteren bir kaç web site var ama ben 1 tanesini yazacam

      https://www.similarweb.com

      Fakat kaç Tl veya kaç para kazandığını gösteren bir uygulama veya Web sitesi varsa ben bilmiyorum 

      darkcrak darkcrak (5168)
      4 yıl önce cevaplandı

        0

        Böyle bir site bildiğim kadarı ile yok. Hesaplaması pek de mümkün değil. Her web sitesinin kendine has kanaç türleri var. Web sitelerinin değerlerini gösteren siteler var. Fkat bunlar da çok gerçekçi değil. Daha çok trafik üzerinden bir hesaplama yapıyorlar. Tabi başka parametreleri de var.

        Web sitelerinin tek gelirleri reklamlar da olmayabiliyor. Özellikle büyük ölçekli web siteleri çok farklı şekillerde gelir elde ediyorlar.  X sitesinin Y ajansı ile yaptığı reklam anlaşmasının bedelini bilemeyiz. Pek çok biyük web sitesi ajanslar üzerinden reklam çalışmaları yapabiliyor.  Ayrıca örneğin çok kullanılan reklam hizmeti olan Google reklam hizmetleri gelirleri de siteye, içeriğe, o an reklam verenlerin rekabetine göre farklılık gösteriyor.  Yani 500k trafiki olan balık üzerine bir web sitesi ile aynı trafiğe sahip bir temiz enerji web sitesi aynı geliri elde etmiyor. Bu sebepten sadece trafik üzerinden de değerlendirme yapmak doğru olmuyor.

        alattin alattin (16999)
        4 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol