Web siteme SSL nasıl ekleyebilirim?

0

Merhabalar benim hizmet aldığım hosting şirketi ücretsiz SSL veriyor fakat ben bunu siteme nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum.Web siteme nasıl SSL ekleyebilirim? Web sitem PHP ile yazılmıştır.@alattin abi konuya bekleniyor :)

yumuklusucurta yumuklusucurta (89)
6 yıl önce sordu

Toplam 2 Cevap


0

Kullanmış olduğun hosting şirketi sana bir panel verdi mi? Bu panel üzerinden SSL yükleme ile ilgili bir menü var mı kontrol etmelisin.

Örneğin godaddy https://tr.godaddy.com/help/ssl-sertifikalarini-yukleyin-16623 linkinde kullandığın sisteme göre ne yapman gerektiğini adım adım anlatmış.  

SSL kurulumu, SSL'i aldığın şirkete, hosting şirketine göre farklılık gösterir. Sunucuya tam erişimin olmadığı ve panel üzerinden hostingi yönettiğini varsayıyorum. Bu durumda hosting şirketinin yönergelerini izlemelisin.

Fakat temel olarak, önce SSL sertifikası satın almalısın. Bunu hosting şirketi sana zaten ücretsiz vermiş. Daha sonra bu sertifikayı aktif etmelisin. Hangi alan adı ile kullanacağını bu aşamada belirtiyorsun. Daha sonra yine panel üzerinden kurulumu başlatıyorsun.

Senin php kodu yazmak anlamında hiç bir şey yapmana gerek yok. SSL sertifikası sunucuya kurulur.

 

alattin alattin (16999)
6 yıl önce cevaplandı

    0

    SSL yükleme işlemi Windows ve Linux sunucularda farklılık gösterir. Öncelikle sunucun Linux mu Windows mu bunu öğrenmelisin. PHP siten olduğuna göre yüksek ihtimalle Linux sunucu ama Windows olma ihtimali de var. Önce bunu kesinleştirmelisin. Sonra da sunucuna erişim yöntemin nasıl bunu cevaplamalısın. Yani doğrudan sunucuya erişebiliyor musun? Yoksa bir admin arayüzü var ve sadece oradan mı işlem yapabiliyorsun. Adin arayüzü varsa zaten oradada SSL ile ilgili işlemler bulunur. Oradaki anlatılanları yapmalısın.

    murat murat (12492)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol