Websitemin hitini nasıl arttırabilirim?

0

Merhaba benim teknoloji hakkında yazılar yazdığım web sitemde elimden geldiği kadar hiti arttırmaya çalışıyorum ama olmuyor Google üzerinden siteye girenler çok düşük şöyle bir göstereyim 

Benim sitem: 50

Google:  19

Google: 15

bunlar 1 haftalık googledan gelen tıklamalar olarak gözüküyor nasıl googledan daha çok hit çekebilirim 

 

umuttt umuttt (207)
5 yıl önce sordu

  • Hepinize önerileriniz için çok çok teşekkür ederim . umuttt 5 yıl önce

Toplam 3 Cevap


1

Sitenin AMP desteği, SEO uyumluluğu, yapısal veri gibi Google aramaları ile entegre olması için gerekli yazılımsal çalışmalar hakkında sana @alattin hocam bazı bilgiler verebilir. Ben daha çok sitede yazdığın yazılar hakkında bir şeyler söylemek istiyorum.

Şimdi şöyle bir durum var, hiç kimse bir konuyu 3-4. kez okumak için senin sitene girmez. Senin siteni, diğer teknoloji sitelerinden ayıran kilit bir fark olmalı.

Kendine yazı yazarken hep şu soruyu sor: Bir insan Google'da ne aratarak bu yazımı bulabilir?

Hep bu soru üzerine yoğunlaş ve elde ettiğin cevaplar doğrultusunda yazını yaz. Mesela ben sana kendi yöntemimden bahsedeyim. Örnek veriyorum Facebook'taki bir videonun nasıl indirilebileceğiyle alakalı bir yazı yazacaksın.

Bu yazıyı yazmadan önce bu konuyla alakalı anahtar kelimeleri bulman lazım. Anahtar kelimeleri bulmak için Google'dan faydalanabilirsin.

Google'da şu kelimeleri arat:

  • facebook
  • facebook vi
  • facebook vid

gibi bu kelimeleri arat ve arama sonuçlarına bak. Mesela "facebook vid" yazdığın zaman karşına "facebook video indirme" diye bir arama sonucu çıkıyorsa işte senin anahtar kelimen budur. Anahtar kelimeni buldun. Yazıyı yazarken hep bu anahtar kelime üzerine yoğunlaşacaksın. Bu anahtar kelime üzerine yazı inşa olmalı. Mümkün olabildiğince yazında "facebooktan video indirme" cümlesini geçir ama sadece geçirmek yetmez.

İşin içine bir de özgünlük giriyor. Dedim ya hiç kimse Facebook'tan nasıl video indirilir konusunu 5. kez senin sitene okumak için girmez. Kendine has kelimeler, cümleler ve yazma tarzı belirlemen lazım.

Uzmanim.net'teki ben, @hakan, @murat, @ismailsarp, @alattin çözümlerine bakıp bizleri örnek alabilirsin. Özellikle SEO konusunda murat çok başarılıdır.

omercik omercik (9418)
5 yıl önce cevaplandı

    1

    Olabildiğince orijinal içerik üretmelisin. Herkesin ürettiği yazdığı, paylaştığı şeyleri tekrar etmek bir fayda sağlamıyor. Bir de bu işlerde en önemli faktör sabır. Herkes web sitesi yapıyor ve bir anda milyonlara ulaşmak istiyor.  

    İçeriklerini oluştururken arama motorları optimizasyonunu dikkate almalısın. Tabi bunu yaparken yazıların kimseyi boğmamalı. Dediğim gibi bu işte anahtar faktör sabır. İyi bir iş yaptığına inanıyorsan sabırla özgün içerik üretmeye devam et. Hak ettiğin yeri bulacağına eminim.

    hakan hakan (15394)
    5 yıl önce cevaplandı

      1

      Google her zaman çok hızlı tepki vermiyor. Siten yeniyse ilk başlarda trafik gibi bir kaygın olmasın. Sen sadece üreteceğin içeriğe odaklan. Google'ın bir lafı var "Content is king" yani içerik kraldır. İçerik web sitenin her şeyidir. Teknoloji konusunda yayın yapan çok fazla site var. Bu sebepten bu alanda Google arama sonuçlarında çıkmak gerçekten çok zor.  Rekabet çok fazla. 

      Alt yapıyla ilgili konulara girmiyorum. Muhtemelen Wordpress alt yapısı kullanıyorsun. Wordpress zaten sana seo için gerekli tüm araçları sunuyor. Seo nedir,  Seo nasıl yapılır binlerce makale var. Bunlara hiç girmeyeceğim.

      Bu manada teknik tarafı düşünmen gerekmiyor. Arama Motorları Optimizasyonu ve içerik üretmekle ilgili kendini geliştirmeye çalış. Zaman zaman motivasyonun düşecek, moralin bozulacak. Hatta ürettiğin içerik başkaları tarafından çalınacak. Çalanlar Google aramalarında çıkacak sen çıkmayacaksın. Bunlar olacak. Bu gibi durumlarda düşme, moralini yüksek tut.

      alattin alattin (16984)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Wordpress kullanmıyorum kodlaması bana ait denebilir yani şöyle diyeyim hazır temayı alıp giydirmesini yaptım düzenlemeler yaptım seo çok bilgili olmadığım bir taraf. seo tarafını da zamanla yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum. Önerebileceğiniz bir makale kitap varsa söylerseniz çok memnun olurum. umuttt 5 yıl önce
      • @umuttt Seo konusunda en büyük kaynak google dökümanları. Buradan başlayabilirsin: https://support.google.com/webmasters/answer/7451184?hl=tr alattin 5 yıl önce
      • teşekkürler umuttt 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol