"WhatsApp 10. yılını kutluyor.." mesajına dikkat, virüs olabilir

0

"WhatsApp 10. yılını kutluyor..." cümlesiyle başlayan bir mesaj geldi, bu mesaj nedir?

WhatsApp İCaT kampanyası nedir?

omercik omercik (9418)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    "WhatsApp 10. yılını kutluyor.." ile başlayan mesajlar yine WhatsApp ve çeşitli platformlar üzerinden yayılmaya başladı. 

    Bir arkadaşınızdan şöyle bir mesaj alabilirsiniz:

    WhatsApp 10. Yılını kutluyor! Bu mesajı tüm sevdiklerine gönder WhatsApp İCaT kampanyasından 7GB/1ay internet 1000 dakka 1000 sms HEDİYE kazan. Toplamda 25 kişiye mesaj iletildikten hemen sonra ☑  buton yeşile dönüşecektir ve 7 GB/1ay net paketi hattınıza yüklenmiş olacaktır. Whatsapp company
     www.whatsapp.com/contact kampanyabilgi

    Bu mesajda çok ince bir mantık hatası var. Şöyle ki, WhatsApp 2009 yılında kurulmuştur ancak biz 2017 yılındayız. Anlayacağınız üzere daha 10 yıl olmuş değil. Yani bu mesajın tamamen sahtekarlık amacı güttüğü buradan bellidir.

    Bir diğer husus, eğer gerçekten WhatsApp tarafından böyle bir kampanya yürütülseydi WhatsApp'ın resmî sitesinde (https://whatsapp.com) bununla alakalı mutlaka bir bilgilendirme mesajı olması gerekirdi. Ancak sitede "iCaT kampanyası.." veya buna benzer herhangi bir kampanya hakkında bilgi bulunmuyor. 

    Yani anlayacağınız bu mesaj tamamen sahtekarlık amacıyla profesyonel bir şekilde hazırlanmış ve piyasaya sürülmüş. Sadece bu değil, bu tarz mesajların hiçbirine güvenerek sizden isteneni yapmayın. Aynı zamanda bu tarz mesajlardan gelen bağlantılara da kesinlikle tıklamayın ve direkt olarak mesajı silin. Eğer inanıp gönderdiğiniz arkadaşlarınız varsa da mutlaka ona gerekli uyarıyı yapın.

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol